En opsigtsvækkende dansk broderduel venter i verdens største klubturnering.

Rasmus Højlund, som til dagligt tørner ud for Manchester United, skal i Champions League møde sine lillebrødre Oscar og Emil Højlund, som denne sommer blev rykket op i FC Københavns A-trup.

Ved tirsdagens presseseance i landsholdslejren blev den ældste Højlund spurgt ind til de kommende kampe mod sine brødre på hans tidligere danske hold.

»Det fedeste er, at vi skal møde hinanden i Champions League. Det glæder jeg mig vanvittigt meget til. Det er fedt, at skulle spille mod sin tidligere klub – et dansk hold – men at møde ens brødre får man ikke lov til mange gange i ens liv,« fortæller en begejstret Rasmus Højlund i landsholdslejren i Helsingør.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Oscar og Emil Højlund er ligesom United-storebroren kæmpe talenter, og i en alder af blot 18 år er de rykket op FC Københavns Superligatrup. 

Indtil videre er det kun blevet til ni kampe samlet for tvillingerne, så det er langt fra sikkert de får chancen mod et stort hold som Manchester United, hvor det heller ikke er givet, at Rasmus Højlund skal i aktion.

»Så må vi se, om vi kommer på banen. Men bare det, at muligheden er der, er cool.« siger Rasmus Højlund, som blev glad, da han så lodtrækningen til Champions League-grupperne:

»Jeg ringede til mine brødre efter lodtrækningen. Mine forældre var lidt splittede. De ved ikke, hvem de skal holde med. Men vi brødre var bare sådan ‘kom an’. Vi er konkurrencemennesker. Det er derfor, vi er der, hvor vi er i dag.« siger Højlund.

Sidste gang FCK mødte De Røde Djævle, var i Europa League-kvartfinalen i 2020, hvor kampen endte 1-0 til Manchester United.

FCK og United skal mødes i to gruppekampe: Den første skal spilles på Old Trafford den 24. oktober. Og andet opgør skal spilles den 8. november i Parken.