Meget så skidt ud, men Rasmus Højlund bragede igennem i de to EM-kval-kampe.

Han reddede dagen mod Finland med et hattrick, og han burde have været det helt store samtaleemne efter to mål mod Kasakhstan, men sådan gik det ikke efter det helt store danskerkollaps og 3-2 til de upåagtede modstandere.

Dog er Rasmus Højlund-glimtet i mørket så kraftigt, at det er umuligt at ignorere, mener TV 2s ekspert Morten Bruun, der har kommenteret hans gennembrudskampe.

»Jeg har aldrig set noget lignende. Fem mål på tre dage. Det er helt vildt. Det er en helt utrolig indsats, han har leveret. Han er den nye Preben Elkjær – det prædikat står jeg ved. Det lover godt.

Atalanta har ramt jackpot med Højlund.
Atalanta har ramt jackpot med Højlund. Foto: ELISABETTA BARACCHI
Vis mere

Han bakkes op af Viaplays ekspert Peter Kjær, der også er faldet på halen over Højlund trods nederlaget.

»Han har ret til at være mere utilfreds end os allesammen tilsammen. Han har om nogen leveret varen. Det virker helt vanvittigt at gøre den entré.«

Begge eksperter og tidligere landsholdsspillere mener, at Højlund ser langtidsholdbar ud.

»Det er en fantastisk præstation – gange to. Jeg er glad for, at det ikke ligner, at det slutter med det samme, for han har nogle klare forudsætninger for at kunne fortsætte,« siger Kjær og fremhæver farten, fysikken og alderen hos Højlund.

»Der er ingen fodboldhold, der siger nej til folk, der laver mål. Vi har søgt efter det her, og det har i perioder lignet, at Dolberg var løsningen, men det har han ikke overbevist os om. Der kommer en fyr ind på 20 år og spiller VIRKELIG gode kampe. Det er et voldsomt indtog på det danske landshold,« siger Bruun.

»Nu bliver det vigtigt at tackle succesen positivt. Han er i Atalanta, som er et fantastisk sted, og nu skal han tage de rigtige valg,« siger Kjær.

Den tidligere topkeeper kunne sagtens se Højlund blive et år mere end forventet – i stil med en Jude Bellingham i Dortmund – før han skifter til den absolutte top.

»Det helt store skal nok komme til dig, men han er et rigtig godt sted nu.«