Pierre-Emile Højbjerg fik lørdag sin startdebut for Bayern München i Bundesligaen og spillede hele kampen.

Men om han vil huske kampen mod Augsburg med glæde, er nok tvivlsomt, da de tyske mestre tabte 0-1 til Augsburg og dermed led det første nederlag siden oktober 2012, hvor Bayer Leverkusen fældede de tyske giganter.

Bayern München vandt i sidste weekend det tyske mesterskab rekordhurtigt, og træner Josep Guardiola viste med sin startopstilling på SGL Arena, at fokus er på onsdagens returkamp mod Manchester United i Champions Leagues kvartfinaler.

En række Bayern-reserver fik chancen for at vise deres værd, og U21-landsholdsspilleren Pierre-Emile Højbjerg var én af dem, da han startede kampen i venstre side med en anden debutant Ylli Sallahi bag sig.

Højbjerg holdt sig i første halvleg for det meste til de sikre afleveringer og var ganske anonym, men sådan var det for langt de fleste af spillerne på mesterholdet.

Det var derfor fuldt fortjent, at Augsburg kom foran 1-0 efter en halv times spil, da Mitchell Weiser tabte bolden i fremdrift, og Sascha Mölders med et hårdt skud i modsatte hjørne kunne passere en velspillende Manuel Neuer.

18-årige Pierre-Emile Højbjerg rykkede i anden halvleg mere ind i den centrale den af banen, og herfra kom danskeren langt bedre med i spillet og fik også sendt flere fornuftige skud af sted mod Augsburg-målet.

Men bolden ville ikke ind for Bayern München lørdag eftermiddag, og dermed gik holdet fra banen som tabere for første gang i 54 kampe.