Pierre-Emile Højbjerg befinder sig godt i Augsburg. Han kom til klubben i januar på et lejeophold fra Bayern München, og står det til ham, så skal dette ikke nødvendigvis ophøre til sommer, som det ellers var planen i første omgang.

Den danske midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg valgte i januar at skifte en bænkeplads på Europas måske bedste klubhold, Bayern München, ud med lilleputten FC Augsburg. Med rollen som lejesvend i Augsburg har han skiftet sporadiske indhop ud med fast spilletid hos en af de største positive overraskelser i dette års Bundesliga.

Det har også været en stor personlig succes for 19-årige Højbjerg, som er blevet skamrost af både træneren og de tyske medier. Midtbanespilleren er kontraktligt bundet til Bayern München frem til 2018, men med den nuværende situation in mente vil han ikke afvise, at han også tørner ud for FC Augsburg ved den nye sæsons begyndelse.

»Jeg føler mig godt tilpas i Augsburg, men min kontrakt udløber d. 31. maj. Heldigvis er jeg i den situation, at jeg ikke står og skal ud og finde en ny arbejdsgiver,« siger Pierre-Emile Højbjerg til DR Sporten.

Faktisk lader danskeren til at affinde sig ganske godt med fremtidsudsigterne.

»Jeg har lært utroligt meget her, og jeg vil ikke være utryg ved at tage et halvt eller et helt år mere her i Augsburg. Jeg vil nu heller ikke være utryg ved at tage tilbage til Bayern München,« fortsætter Højbjerg.

Frem til kontraktudløbet den 31. maj har Pierre-Emile Højbjerg fem runder i Bundesligaen med sin nuværende klub FC Augsburg, der ligger nummer seks i den tyske liga. Klubben har præsteret over forventning i indeværende sæsonen og ligger lige nu til at komme i Europa League i næste sæson.