Hvis Danmark skal kunne drille de store ved EM næste år, så kræver det en særlig identitet og intensitet.

Flere slovenske spillere rejste muligvis fra Parken fredag med stress-symptomer efter konstant at være blevet overfaldet af et hidsigt dansk pres.

Men den høje intensitet fra de danske landsholdsspillere var ingen steder at se, da holdet mandag tabte 0-2 i Nordirland efter en voldsomt skuffende indsats.

Det er svært at presse en boldholder på et hold, hvor alle spillere nærmest losser bolden væk på førsteberøringen. Men Kasper Hjulmand slår fast, at hvis Danmark vil præstere noget lignende det, holdet gjorde ved EM i 2021, så kræver det hårdt arbejde.

- Vi har et landshold, der har en ambition om at drille nogle af de større lande, og hvis det skal ske, så skal vi have en speciel identitet og energi i vores måde at spille fodbold på, siger han.

Til kampen i Nordirland, der var uden betydning, eftersom Danmark havde vundet gruppen, skiftede Hjulmand på syv positioner i forhold til kampen mod Slovenien.

Folk som Thomas Delaney, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg fik lov at hvile benene på bænken fra start. Det er spillere, som plejer at gå forrest i det danske pres. Selv om Hjulmand ikke sætter navne på, lægger han ikke skjul på, hvad den slags spillere betyder.

- Et er det spillemæssige, men i sammensætningen af holdet, og den intensitet vi gerne vil spille med, er der nogle spillere, der betyder meget for holdet. Der er nogen, som giver noget til andre og er med til at binde holdet sammen, siger han.

Thomas Delaney forsøger da heller ikke at forsvare hverken sin egen eller holdets indsats i Nordirland. Den manglede det meste af det, som holdet viste mod Slovenien.

- Vi ramte ikke den samme intensitet, som vi gjorde mod Slovenien, siger han.

- Det var også være svært at imitere den kamp fuldstændig, men jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, vi gerne ville have set lidt mere saft og kraft og lidt mere beslutsomhed (mod Nordirland, red.).

Danmark vandt gruppen med 22 point. Det var samme antal som Slovenien, men Danmark var bedst indbyrdes af de to hold.

/ritzau/