Kasper Schmeichel er førstemålmand ved denne landsholdssamling.

Det slår Kasper Hjulmand fast som noget af det første, da han mandag møder pressen i Helsingør forud for landsholdets to kampe mod San Marino og Finland.

Dermed må den brandvarme Union Berlin-målmand Frederik Rønnow fortsat nøjes med at stå i skyggen af Kasper Schmeichel, der står uden klub og denne sommer har spillet to testkampe - senest 6. august.

»Det skal afklares hurtigt, så det ikke bliver et tema: Så Kasper står. Det kommer ikke til at være et tema.«

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg har valgt at melde det ud i dag, så der ikke kommer al mulig tvivl, og vi ikke behøver snakke om det i resten af ugen,« siger Kasper Hjulmand og tilføjer:

»Men som jeg har sagt før, så har konkurrencesituationen aldrig været hårdere. Det gælder nu og i fremtiden. Frederik Rønnow har taget nogle rigtig store skridt det sidste år, og han banker virkelig på nu.«

»For et år siden var jeg ikke i tvivl, så er jeg i tvivl og der er konkurrence nu. Det er i sig selv en stor ting, og så må vi se, hvordan den næste tid går.«

Men selvom Frederik Rønnow blandt andet er blevet kåret til årets spiller i Champions League-klubben Union Berlin, så vægter Schmeichels relationer til resten af truppen tungere.

For tiden er knap under disse landsholdssamlinger.

»Der er forskellige omstændigheder. Man skifter ikke bare på målmandspositionen, det er lidt anderledes i forhold til andre pladser. Vi har kort tid, ingen forberedelse og ingen nye træninger til at sætte noget ind,« siger Hjulmand og peger på, at Schmeichels kampform er godkendt.

»Jeg har været i Nice, jeg har set træninger og dokumentation for, hvad han har lavet. Han er en vigtig spiller og ved præcis, hvad vi gør. Han er i rigtig fin forfatning, selv om han har haft et limbo i en måned, som mange andre har.«

Kasper Schmeichel blev for nylig løst fra sin kontrakt efter et noget mislykket ophold i franske Nice - og meldes meget snart på plads i belgiske Anderlecht.

Ikke deste mindre er den danske førstekeeper på plads i landsholdslejren denne mandag, hvor landsholdet træner sammen for første gang inden torsdagens hjemmekamp mod San Marino og siden udekampen mod Finland.