Ellers tak, du!

På kontorgangene hos det internationale fodboldforbund, FIFA, har man fået en ambitiøs idé. VM skal ikke længere afvikles hvert fjerde år – der skal i stedet være en verdensmesterskabsslutrunde hver anden sommer.

Og FIFA har brugt den seneste måned på en storstilet charmeoffensiv, hvor folkekære navne som Peter Schmeichel, Arsène Wenger og Ronaldo bakker fuldt op om forslaget.

Men den danske landstræner, Kasper Hjulmand, er særdeles skeptisk over for ideen.

Kasper Hjulmand udtager landsholdet til kampene mod Moldova og Østrig. København, mandag den 27. september 2021.
Kasper Hjulmand udtager landsholdet til kampene mod Moldova og Østrig. København, mandag den 27. september 2021. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det eneste, jeg har at sige, er, at jeg synes, man burde spørge spillerne. Spillere og fagfolk burde få noget at sige,« sagde Hjulmand i forbindelse med udtagelsen af landsholdstruppen til kampene mod Moldova og Østrig.

»Jeg synes ikke, at det er en god idé. Vi har i Europa en rigtig, rigtig god turnering i EM, og jeg er bekymret for spillerne. De skal tages med på råd.«

»Der er ingen grund til at putte endnu flere kampe ind i deres program.«

»Så umiddelbart synes jeg ikke, at det er en fantastisk god idé, som jeg har set planerne rullet ud.«

Jeg kan godt lide, at der er VM og EM hvert fjerde år,« lyder det fra Hjulmand, der forudser, at dobbelt så mange VM-slutrunder vil devaluere EM-turneringen.

»Ja, det vil det gøre.«

Også DBU-direktør Jakob Jensen er frustreret over FIFAs planer

»FIFA skylder sine medlemmer, UEFA og de regionale forbund at indgå i en reel dialog. Vi ser frem til et møde med FIFA, for vi vil gerne give til kende, at vi synes, det er en virkelig dum idé,« lød det forleden i en pressemeddelelse fra Jakob Jensen.