»Vi er dybt frustreret. Jeg synes, at vi falder i et hul,« lød det fra landstræner Kasper Hjulmand til TV 2 efter Danmarks kollaps mod Kasakhstan.

Danskerne tabte 2-3 på udebane mod det store land med ringe fodboldtraditioner efter at have været foran med 2-0. Det var Hjulmand bestemt ikke tilfreds med.

»Det handler om, hvordan vi reagerer efter straffesparket. Vi mangler mentaliteten. Jeg er tosset over, at vi slet ikke fik vist den mentalitet, som holdet bør have,« sagde Hjulmand videre til TV 2.

Simon Kjær måtte også veje sine ord efter kampen.

EM-kvalifikationskampen mellem Kasakhstan og Danmark i Astana, Kasakhstan, søndag den 26. marts 2023.
EM-kvalifikationskampen mellem Kasakhstan og Danmark i Astana, Kasakhstan, søndag den 26. marts 2023. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Jeg synes, det er pinligt.«

Kjær virkede nærmest til at være i chok, da han stillede op til interview med TV 2 kort efter slutfløjt.

»Jeg skal passe på, hvad jeg siger lige nu. Vi reagerer i stedet for at agere. Derfor kommer vi til at løbe efter dem i stedet for foran,« siger Kjær til TV 2.

»Vi vinder og taber sammen, og i dag tabte vi sammen. Man smider ikke en 2-0-føring.«

»Jeg ved ikke, hvad det var. Det var mange ting. Hvad det er, der sker i situationerne, er jeg lidt i tvivl om. Vi skal se på nogle ting. Det må vi tage ansvar for, og tage de tæsk der kommer,« lyder det fra anføreren.

Rasmus Højlund fortsatte sin målform fra i torsdag og bragte Danmark på både 1-0 og 2-0 i første halvleg. Det lignede endnu en dansk sejr i EM-kvalifikationen, men så gik det altså helt galt.

Et mål på et straffespark, der nok ikke ville blive dømt hver gang, indledte Kasakhstans comeback, og efter yderligere to scoringer i de sidste minutter af den ordinære spilletid var den danske nedsmeltning komplet.

Du kan genopleve det hæsblæsende opgør i livebloggen herunder.