Kasper Hjulmand har svært ved at finde de rette ord for sin landsholdsjuvel Andreas Christensen.

Den 26-årige dansker har nemlig taget FC Barcelona med storm efter sit skifte i sommer, og han er på nærmest rekordtid blevet en publikumsfavorit i den catalanske storklub, der ligger nummer ét i La Liga.

Og derfor tøver Danmarks landstræner da heller ikke med at kalde Andreas Christensen for én af verdens bedste forsvarsspillere.

Måske endda den allerbedste.

Andreas Christensen er fast mand på FC Barcelona-træner Xavi's mandskab.
Andreas Christensen er fast mand på FC Barcelona-træner Xavi's mandskab. Foto: LLUIS GENE
Vis mere

»Jeg synes, han er blandt de bedste. Ja, hvis ikke den bedste i verden, faktisk. Han er ekstremt god i øjeblikket,« lyder det som det første fra Kasper Hjulmand, da han mandag møder pressen i Helsingør, hvor landsholdet er samlet i disse dage.

Han har da også noteret sig den massive anerkendelse, den danske forsvarsspiller har fået i de spanske medier de seneste måneder.

»Jeg har set det fra Andreas, som vi alle vidste, han havde. Hvis jeg sad derude i en klub og frit kunne vælge, så ville jeg tage ham,« forklarer landstræneren, inden han tilføjer:

»Han læser spillet, løser tingene og sætter bolden i gang i stedet for bare at sparke bolden ud, og det sætter de pris på i Barcelona. Han føler sig rigtig godt tilpas dernede, og han vokser som menneske. Det kan man bare se og mærke.«

Hvordan kan du mærke det på ham?

»Han er bare et godt sted. Både som spiller og som menneske. Han præsterer på så højt et niveau, og det vilde er, at jeg synes, der er endnu mere i ham.«

Andreas Christensen spillede søndag aften hele kampen, da FC Barcelona vandt med 2-1 over Real Madrid i ligasæsonens andet El Clasico-opgør.

Sammen med resten af den danske landsholdstrup tager han torsdag hul på EM-kvalifikationen, når Finland kommer på besøg i Parken.