Hvis man siger 'Morten' og 'Hjulmand', så vil manges tanker nok først gå til den danske landstrænerduo Morten Wieghorst og Kasper Hjulmand.

Men kombinationen af navne kan også give succes i andre henseender - man skal bare kigge sydligt nok.

For i hælspidsen af det sydlige Italien ligger Lecce, der netop har fejret oprykning til Serie A, og de har en meget dygtig dansker som drivkraft bag avancementet.

Morten Hjulmand har været en maskine i den næstbedste række, hvor han har spillet 37 af 38 mulige kampe. Han missede runde 22 på grund af en karantæne.

Foto: Jonathan Moscrop
Vis mere

Han er jublende glad over oprykningen, der har givet klubben 'vidunderlige dage', som han formulerer det over for den største sportsavis i landet, Gazzetta dello Sport, der også har spurgt, om der er VM-drømme i den 22-åriges hoved.

»Det ville være en drøm, men jeg ved godt, at der er mange topspillere på midtbanen, som har spillet på et meget højt niveau i årevis. Der er fire måneder til at prøve at vise mig frem, før mesterskabet begynder. Lad os se, hvad der sker.«

Trods navne-sammenfaldet, så er der ingen famililær forbindelse mellem landstræneren og Morten Hjulmand.

Den tidligere U21-landsholdspiller afsluttede den del af landsholdskarrieren med et smerteligt kvartfinale-nederlag ved EM i sommer. Han var selv kommet ind i den afsluttende fase og gjorde en flot figur, men holdet tabte samlet 7-8 efter straffesparkskonkurrencen mod Tyskland.

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Vis mere

Hans ambitioner for fremtiden er dog tårnhøje.

Han vil gerne repræsentere Lecce i Serie A med anførerbindet om armen, men lige nu er der også større klubber, der har fangearmene ude efter danskeren. Det tager han cool.

»Jeg er glad, for det betyder, at jeg havde en fantastisk sæson, jeg arbejdede kontinuerligt, og selv på de øverste etager var der nogen, der lagde mærke til det.«

»Jeg har en kontrakt med klubben, som for et år siden overbeviste mig med et spændende projekt. Jeg bliver helt sikkert nødt til at snakke lederne og forstå deres planer. Jeg skal kun tænke på det på banen, og jeg vil ikke lade mig påvirke af, hvad aviserne siger.«

Hjulmand har kontrakt til 2024, men for nylig blev han nævnt som en mulig afløser for Inters defensive anker på midtbanen, Marcelon Brozovic, der kæmper for at genvinde Serie A-mesterskabet.

»Jeg er begejstret: Marcelo er en af ​​de bedste i verden i sin rolle. Sammenligningerne overlader jeg dog til de andre.«

Andre læser også