Liverpools sejrsstime fortsatte, da ærkerivalerne fra Manchester United søndag blev nedlagt med 2-0.

Sejren var tilmed historisk, fordi forspringet på 16 point til Manchester City er det største nogensinde, som har været på dette tidspunkt i sæsonen.

Heller ikke Manchester United kunne stoppe Liverpools stormløb mod det engelske mesterskab, da Ole Gunnar Solskjær og co. søndag var på besøg på Anfield.

Liverpool sejrede med 2-0, i en kamp hvor der i perioder var niveauforskel på de to ærkerivaler.

Liverpool, Premier Leagues suveræne tophold, har nu 64 point, hvilket er 16 mere end Manchester City på andenpladsen. Jürgen Klopps mandskab har endda spillet en kamp færre end Josep Guardiolas.

Manchester United befinder sig på femtepladsen med 34 point og har fem op til Chelsea på den vigtige fjerdeplads, der giver adgang til næste sæsons Champions League-gruppespil.

Efter en jævnbyrdig indledning pandede Virgil van Dijk efter et lille kvarter Liverpool foran, da hollænderen steg til vejrs og dirigerede Trent Alexander-Arnolds hjørnespark i kassen.

Det blev startskuddet til en periode med Liverpool-dominans.

Hjemmeholdet sad tungt på begivenhederne og spillede bolden rundt med overskud, mens United-spillerne halsede efter.

Efter 22 minutter bankede Roberto Firmino bolden i mål, men scoringen blev trukket tilbage. Efter et VAR-gennemsyn blev det besluttet, at van Dijk kort forinden havde begået frispark i forbindelse med en luftduel med David De Gea.

Liverpool holdt foden på speederen. Ti minutter før pausen brød Anfield igen ud i jubel, da Georginio Wijnaldum udplacerede De Gea. Men hollænderen var offside, og så måtte Liverpools fans vente lidt endnu med at fejre en scoring.

I første halvlegs afslutning begyndte Solskjærs tropper at få lidt tur i den. Det lykkedes dem at komme til et par afslutninger, som dog ikke kastede noget af sig.

Virgil van Dijks mål skulle blive det eneste før pausen, og United slap dermed forholdsvis billigt fra en første halvleg, hvor gæsternes felt i lange perioder var under belejring.

Den selvtillid, United måske tog med sig i omklædningsrummet, forsvandt formentlig hurtigt i anden halvleg. Liverpool kom stormende ud af starthullerne og havde allerede inden for de første minutter flere store scoringsmuligheder.

Der var niveauforskel, men 2-0-målet lod vente på sig, og United hang på. Efter et kvarter kom Anthony Martial frem til udeholdets foreløbig største chance, men franskmanden sendte fra kanten af det lille felt bolden over mål.

Som anden halvleg skred frem, kom United bedre med. Med 20 minutter tilbage blev Juan Mata og Mason Greenwood sendt på banen i jagten på udligningen.

Det pustede lidt liv i udeholdets offensiv, og kampens afslutning foregik mere på Uniteds præmisser end hjemmeholdets. Det blev dog aldrig rigtig farligt foran Liverpool-målet.

Dybt inde i kampens overtid bankede Mohamed Salah det sidste søm i gæsternes kiste, da han efter et United-hjørnespark blev sendt afsted på en friløber og køligt prikkede bolden forbi De Gea.