Konflikten mellem kvindelandsholdet og DBU fortsætter. De to parter kan ikke blive enige om vilkårene i en ny aftale, men nu blander herrelandsholdet sig i forhandlinger. For Simon Kjær og co. er klar til at give en halv million af det, de selv har krav på til kvinderne.

Det fortæller landsholdsanfører Simon Kjær i en pressemeddelelse.

»Kvinderne skal ikke have dårligere rettigheder end os, fordi de er kvinder. Derfor tilbyder vi at afstå 500.000 kr. om året af vores penge med krav om, at DBU giver kvindelandsholdets spillere samme rettigheder som os. Dermed bør fokus være fjernet fra både pengene og spørgsmålet om arbejdsgiver/lønmodtager-forholdet med denne løsning, der er identisk med vores aftalegrundlag, så man kan komme i mål med en aftale for kvinderne,« siger Simon Kjær, landsholdsanfører, og fortsætter:

»Vi spillere er jo landsholdene, og vi står sammen og tager ansvar for hinanden. Nu må DBU også leve op til deres ansvar. Vi giver dem alle chancer for at gøre det og få lukket den her aftale nu med det tilbud, vi kommer med her. For dansk fodbolds skyld,« siger han.

Tidligere søndag kom det frem, at kvinderne efter lørdagens forhandlingsnedbrud havde sendt et nyt forslag til DBU. Men det forslag ville DBU ikke lytte til, da man ifølge pressechef Jakob Høyer ikke ønskede at forhandle mere nu, men i stedet tilbød kvindelandsholdet at forlænge den nuværende aftale, så de kunne spille VM-kampen mod Ungarn.

Herrelandsholdsspillernes tilbud forudsætter, at kvinderne får de samme rettigheder som mændene. Det virker umiddelbart både logisk og rigtigt, men DBU kan få problemer med at acceptere netop det krav. Ikke fordi DBU er imod ligestilling, men fordi de rettigheder, mændene fik sidst, i visse passager kan tolkes, som om DBU accepterer, at de er arbejdsgivere. Det er netop det, de ikke vil, og det er derfor nogle af de passager, DBU vil have ud af den kommende landsholdsaftale, og som overraskede DBU-toppen, da de genlæste aftalen efter de hektiske forhandlinger for tre år siden.