Lasse Vibe har haft succes på landsholdet og IFK Goteborg i efteråret. Nu vil han videre, formentlig til tysk fodbold.
Lasse Vibe har haft succes på landsholdet og IFK Goteborg i efteråret. Nu vil han videre, formentlig til tysk fodbold. Foto: Liselotte Sabroe

Lasse Vibe satser alt på et stort klubskifte til januar og er derfor kommet i stald hos topagenten Ivan Marko Benes.

Lasse Vibe har anbefalet sig selv kraftigt til et skifte til en større europæisk klub med topscorertitlen i den svenske liga.

23 mål blev det til i IFK Göteborg, der sluttede sæsonen i weekenden med sølvmedaljer. Nu venter et afgørende transfervindue i januar, hvor alt peger på, at 27-årige Vibe skifter til en større liga.

I den forbindelse har han også selv aktivt gjort en indsats for muligvis at lande den sidste store kontrakt i karrieren. Således kan BT fortælle, at Lasse Vibe i denne måned skifter agent fra Mads Bach Lund til Ivan Marko Benes. Det kunne især ligne et kraftigt signal om, at Vibe sigter mod et skifte til Tyskland, hvor topagenten Ivan Marko Benes har et stærkt netværk. Det var også Benes, der sørgede for, at Nicklas Bendtner havnede i Wolfsburg.

lasssseeee

Mads Bach Lund er i stald hos det internationale topfirma SEG og har primært et godt netværk i Holland og England.

Det tyder i hvert fald på, at Lasse Vibe med skiftet satser på, at Ivan Marko Benes kan sikre ham en stærk kontrakt eksempelvis med en Bundesliga-klub, hvor flere klubber allerede har vist interesse og set på brandvarme Vibe.

Landsholdsangriberen slår fast, at agentskiftet er foregået helt uden dramatik.

- Det, jeg vil sige om det, er, at Mads (Bach Lund) er en dygtig agent, som jeg stadig har et rigtig godt forhold til. Fodbold er også forretning, og der må man nogle gange træffe valg, hvor selv de mindste detaljer kan være afgørende, siger Lasse Vibe.

Mads Bach Lund slår også fast, at det er et ganske udramatisk brud.

- Ligesom spillere skifter klub, er der heller intet odiøst i, at spillere vælger at skifte agent. Det er jo en proces, hvor begge parter kigger på, hvad man vil med et samarbejde fremadrettet. Jeg er stolt af, at jeg var med til at få Lasse til Sverige, hvor han har gjort det fortrinligt, og mit gode forhold til Lasse har ikke ændret sig, forklarer Mads Bach Lund, der blandt andre har Nicklas Helenius og Rasmus Falk i folden.

Lasse Vibe vil ikke spekulere i, om han helst vil til Bundesligaen, eller hvilke andre grunde der er til, at han nu kommer i stald hos Ivan Marko Benes.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg gerne vil prøve at spille i en større liga. Jeg har fået et sent gennembrud i karrieren, og det er nok nu, at der skal ske noget, i forhold til at jeg lige er blevet topscorer i Sverige. Men det kræver, at jeg er så heldig, at en større klub vil betale penge for mig, og at min egen klub er villig til at slippe mig, forklarer Vibe.

Han bekræfter også, at han foreløbig har takket nej til invitation om dialog vedrørende en kontraktforlængelse med IFK Göteborg. Det ventes, at IFK vil kræve i omegnen af 18 mio. kr. for Vibe, der har kontraktudløb i sommeren 2016.

Den svenske sæson er slut, og det kan dog være en ulempe i forhold til et større klubskifte.

- Jeg har kun de to landskampe tilbage mod Serbien og Rumænien før januar. De svenske klubber er allerede begyndt at tænke på transfervinduet, mens man i alle andre ligaer stadig har fuld fokus på sæsonerne. Så jeg håber ikke, at det kommer til at påvirke noget, siger Lasse Vibe.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.