Lyt til artiklen

Kvalifikationskampene frem til EM-slutrunden 2016 ligger hos Kanal 5, men hvis Danmark lever op til forventingerne og kvalificerer sig, når landsholdets igen bredt ud. DR og TV2 har nemlig sikret sig rettighederne til slutrunden, der bliver afviklet i Frankrig.

DR og TV2 har indgået en aftale med det europæiske fodboldforbund UEFA, og den betyder, at de to stationer – ligesom ved EM i fodbold i 2012 – deles om rettighederne til EM-slutrunden i sommeren 2016.

Hvor der for to år siden i Polen og Ukraine var 16 deltagende hold og 32 kampe, er der i 2016 i Frankrig 24 hold og 51 kampe, og de vil alle kunne ses hos enten DR eller TV2.

- EM i fodbold er en af de største og vigtigste sportsbegivenheder. Vi er meget glade for at kunne give hele befolkningen chancen for følge den på public service-TV. DR og TV2 har i forvejen også i fællesskab sikret sig rettighederne til VM såvel i 2018 som i 2022, så de to stationers seere er godt stillet i forhold til de store fodboldslutrunder i de kommende år, siger DRs mediedirektør, Gitte Rabøl i en pressemeddelelse.

- Fodboldrettighederne er – ligesom håndboldrettighederne - meget vigtige både for TV2 og for vores seere, og derfor er jeg meget glad for, at vi kan føje endnu en vigtig slutrunde til listen over store sportsbegivenheder, der kan ses på TV2, tilføjer TV2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.