Lyt til artiklen

Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt vakte i den grad opsigt, da hun under opgøret mellem Danmark og Tunesien havde iført sig en frakke med regnbueærmer.

Regnbuens farver har nemlig allerede skabt en hel del kontroversielle situationer få dage inde i VM-slutrunden i Qatar.

Det skyldes i høj grad FIFAs beslutning om, at det ville få sportslige konsekvenser, hvis man gik på banen med One Love-anførerbindet, mens flere fans er blevet nægtet adgang til VM-stadionerne, hvis de har været iført regnbuens farver.

Gianni Infantino er manden i spidsen for FIFA og han har i den grad været i vælten efter en absurd enetale ved åbningen af VM-slutrunden, som har været stærkt kritiseret. Ved kampen mellem Danmark og Tunesien mødtes netop Helle Thorning-Schmidt og Gianni Infantino.

I et Twitter-opslag fra ESPN-journalisten Tom Hamilton kan man se Helle Thorning-Schmidt snakke med FIFA-præsidenten og DBU-formand Jesper Møller.

Den tidligere danske statsminister har noget der ligner et glas bobler i hånden og er iført frakken med regnbuestriber, da hun taler med manden, som netop satte en voldsom polemik i gang omkring det at bære regnbuens farver ved slutrunden.

Qatar har under de få dage – som slutrunden har varet indtil nu – gjort sig særdeles negativt bemærket ved at prøve at fjerne alle former for beklædningsgenstande og flag, der indeholdte regnbuens farver.

Den danske fan Christoffer Pederstrup kunne ikke engang komme ind på stadion med regnbuefarvede sokker på, da han ville ind og se opgøret mellem USA og Wales.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Mandag blev en amerikansk journalist også afvist, da han var på vej til samme kamp, fordi han havde en regnbuetrøje på.

DBU valgte, at Simon Kjær ikke skulle bære One Love-anførerbindet i kampen mod Tunesien efter pres fra Infantinos FIFA.

B.T.s sportskommentator, Lasse Vøge, var meget oprørt over, at DBU og landsholdet valgte at tage den beslutning, som du læse mere om HER.

Danmark endte på skuffende vis med at spille 0-0 med Tunesien ved danskernes åbningskamp ved VM-slutrunden i Qatar. Du kan læse B.T.s karakterer til de danske spillere HER.