Thomas Gravesen vender tilbage til fodboldverdenen - som tv-ekspert.

Det sker hos Discovery Networks, der har hyret den tidligere danske landsholdsspiller til at være en del af Premier League-dækningen. Se Thomas Gravesen give sit første større interview i 12 år øverst i artiklen

'Fodbold fylder rigtig meget i mit liv og har altid gjort det. Som jeg også sagde før VM, har euforien ramt mig igen, og jeg er klar til at blive en del af fodboldverdenen på højt niveau – denne gang på sidelinjen som ekspert. Det projekt, som Eurosport præsenterede mig for, synes jeg, er et fantastisk projekt, og det er et hold, jeg rigtig gerne vil være en del af,' siger Thomas Gravesen i en pressemeddelelse.

Han vil første gang være på skærmen allerede i den kommende weekend. Det sker på lørdag i forbindelse med to kampe, der bliver sendt på 6eren:

  • Newcastle-Tottenham.
  • Huddersfield-Chelsea.

I begge kampe vil der med stor sandsynlighed komme danskere på banen, og med en fortid i netop Premier League, i Everton, har Thomas Gravesen selv prøvet på egen krop, hvordan ligaen er.

'Jeg føler, at jeg har meget at bidrage med i forhold til, hvordan fodbold bliver spillet i England, hvordan klubberne bliver ledet, og hvordan spilleren agerer i forhold til at spille i verdens bedste liga. For kulturen, historierne og anekdoterne omkring fodbold i England er bare noget særligt – også i forhold til Tyskland, Italien, Frankrig og andre steder. Og jeg vil gerne bidrage med at tale om fodbold på en måde, som er fagligt professionel, men som er i øjenhøjde med seerne og tilhængerne, for det er meget sjovere, hvis de får lyst til at deltage i samtalen,' siger Thomas Gravesen, der også har spillet i HSV, Celtic og Real Madrid i sine år i udlandet.

Han er for nylig flyttet tilbage til Danmark - og Vejle. Læs mere om det her

Hos Discovery Networks glæder man sig over at have fået den tidligere fodboldspiller 'med på holdet'.

»Thomas Gravesen er en af sin generations bedste og mest populære spillere. Han er ærgerrig og en teamplayer. På den måde passer han perfekt ind hos os. Med de adresser, han har optrådt på i sin aktive karriere, er seerne sikret en høj grad af faglighed. Jeg er sikker på, at Thomas Gravesen bliver et stort aktiv for os i den kommende sæson,« siger sportsdirektør Anders Bay.