Hvilken klub holder flest danskere med? Lader vi salget af klubtrøjer afgøre det spørgsmål, peger pilen for fjerde år i træk mod spansk fodbold.

Real Madrids ubestridte stjernespiller, Cristiano Ronaldo, blev mandag hædret med prisen som verdens bedste fodboldspiller 2013, Ballon d'Or. Men der er mere hæder til den spanske kongeklub. Real Madrid er nemlig den klub, der sælger flest trøjer blandt de danske fodboldfans, det viser en opgørelse fra unisport.dk, der er Skandinaviens største forhandler af fodboldudstyr. På andenpladsen finder vi ærkerivalerne fra Barcelona.

Dermed må Barcelona anført af Lionel Messi se sig slået på endnu et punkt - således må katalanerne strække våben på både trøjesalg og Ballon d'Or. Det hører dog med til historien, at Barcelonas Messi har vundet Ballon d'Or de sidste fire år, mens klubben i 2010, 2011 og 2012 henviste netop Real Madrid til andenpladsen i forhold til salg af klubtrøjer.

Direktøren for unisport.dk, Filip Domagala, forklarer udsvingene i trøjesalget med klubbernes køb og salg af spillere:

- Tranfervinduet rykker rigtig meget ved salget af fodboldtrøjer, specielt hvis der kommer et salg eller køb af en større spiller. Det så vi for eksempel, da Özil skiftede fra Real Madrid til Arsenal. Herefter eksploderede salget af Arsenal-trøjer med og uden tryk og var én af de bedste sælgende trøjer sidste år, forklarer han.

I forhold til trøjesalget i 2012 er to nye klubber rykket ind i top 10: Bayern München og Paris Saint-Germain. Der er dog vidt forskellige forklaringer på, hvorfor salget for lige præcis de to klubber pludselig er begyndt at stige:

- Bayern München vandt Champions League og det tyske mesterskab i 2013. Samtidig har de en meget stærk trup med store stjerner. Paris har købt spillere som Zlatan Ibrahimovic, Cavani, Thiago Motta og Lavezzi. Og selvom de ikke har vundet nogen europæiske klubturneringer, kun den franske liga, har vi oplevet en stærkt stigende interesse for holdet, beretter Domagala

Her er listen over de bedst sælgende trøjer i 2013 herunder.

Top 10 klubtrøjer i 2013:

1. Real Madrid

2. Barcelona

3. Manchester United

4. Liverpool

5. Chelsea

6. Bayern München

7. Paris Saint Germain

8. Arsenal

9. AC Milan

10. Dortmund

Se de tidligere års opgørelser her