Danmarks fodboldlandshold kan begynde forberedelserne til nogle af VM-kampene senere på året. Men alle modstanderne kendes endnu ikke.

Sikkert er det dog, at Danmark står over for Frankrig, Tunesien og enten Peru, Australien eller De Forenede Arabiske Emirater i det indledende gruppespil ved VM i Qatar.

Det står klart efter fredagens lodtrækning i Qatars hovedstad, Doha.

Den omdiskuterede slutrunde begynder 21. november, mens finalen spilles på Lusail Stadium 18. december.

Danmark skal i forvejen møde Frankrig to gange i Nations League i år, så holdene får et stort kendskab til hinanden inden opgøret.

Også ved det seneste VM var Danmark i gruppe med franskmændene. Her sluttede kampen uden mål, og begge hold gik videre.

Det sidste hold i gruppen findes til sommer. Her kæmper De Forenede Arabiske Emirater og Australien om retten til at møde Peru i en direkte duel om VM-billetten.

Frankrig var placeret i første seedningslag, mens Danmark var i andet lag. Tunesien og den endnu ukendte fjerde modstander kom henholdsvis fra lag tre og fire.

Der er visse regler forbundet med VM-lodtrækningen, som har betydning for, hvordan grupperne kommer til at se ud.

Bortset fra Europa kan to hold fra samme kvalifikationszone ikke havne i samme gruppe. Og maksimalt to europæiske hold kan ende samme sted.

Med 13 deltagerhold fra Europa var det altså ikke muligt at undgå europæiske dueller.

En af de mest imødesete vil formentlig blive kampen mellem Spanien og Tyskland, der havnede i en stærk gruppe sammen med Japan og vinderen af den interkontinentale duel mellem Costa Rica og New Zealand.

Danmark var den blot anden nation, der sikrede sig en billet til slutrunden, når man fraregner værtslandet.

Med den ottende sejr i træk i kvalifikationen var Danmark i oktober sidste år sikker på en førsteplads i gruppen, der også talte Skotland, Israel, Østrig, Færøerne og Moldova.

Det er sjette gang, at Danmark er med ved VM. Bedste danske resultat var kvartfinalepladsen ved verdensmesterskabet i 1998, hvor holdet med Laudrup-brødrene og Peter Schmeichel som profiler tabte 2-3 til Brasilien.

Da danskerne senest deltog ved VM i Rusland, nåede de ottendedelsfinalen. En dramatisk kamp endte her med dansk nederlag til Kroatien i straffesparkskonkurrence.

Qatar blev udpeget som arrangør i 2010, og valget har siden mødt stor kritik fra en lang række aktører.

Der er udarbejdet rapporter om brud på menneskerettigheder og dårlige forhold for migrantarbejdere i landet.

Sidste år regnede den britiske avis The Guardian sig frem til, at flere end 6500 migrantarbejdere har mistet livet i Qatar, siden nationen fik tildelt værtskabet.

Ved fredagens lodtrækning var der præcis 234 dage til åbningskampen, der spilles på Al Bayt Stadium.

/ritzau/

Du kan genopleve lodtrækningen i LIVE-bloggen her: