Både Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen døjer med skader, inden landsholdet samles for at forberede sig til Rumænien-kampen.

Weekenden bød både på glædelige og bekymrende nyheder for landstræner Åge Hareide inden den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Rumænien i Cluj på søndag.

Landstræneren kan være juble over, at flere af landsholdets nøglespillere viste storform i weekendens kamp. Til gengæld må det frembringe dybe rynker, at to af landets skarpeste angribere kæmper med skader.

BT bringer herunder et overblik over Hareides weekend.

DE GODE NYHEDER

Kasper Schmeichel
Svæver sandsynligvis ind i landsholdslejren efter en af de bedste uger i målmandens karriere. Tirsdag manifesterede Schmeichel sin position som Leicester-legende, da han med en straffesparksredning sikrede de engelske mestre en plads i Champions League-kvartfinalen efter sejr over Sevilla. Han blev efterfølgende kåret til 'rundens spiller'. Og lørdag hev han en sidste-sekunds-vidunder-redning op af hatten, da Leicester vandt 3-2 ude over West Ham.

Lasse Vibe
Brentford-angriberen var blandt de sidste til at få opkaldet fra Åge Hareide. Men havde landstræneren tvivl om Vibe, blev den lørdag gjort til skamme. Den 30-årige angriber havde en fod med i det meste, da Brentford vendte 1-3 til 5-3-sejr over Burton. To mål og en assist blev det til fra danskeren. Vibe har i de seneste fire kampe scoret fire mål og lagt op til tre.

Christian Eriksen
For anden kamp i træk lynede Christian Eriksen med sit fynske slangehug, da Tottenham slog Southampton. Forrige uge scorede han med højrefoden, og søndag var det så med venstreskøjten. Som tilfældet har været i det meste af 2017, var Eriksen det offensive omdrejningspunkt for Tottenham, og det lover godt for de danske muligheder for et godt resultat i Cluj.

Thomas Delaney
Lykkeligvis for Hareide og co. ligner Thomas Delaney atter en mand, der er klar til at løbe en maraton på den danske midtbane. Delaney har lagt sit ansigtsbrud bag sig og var lørdag i startopstillingen og blandt banens bedste, da Werder Bremen hjemme vandt 3-0 over RB Leipzig. Delaney blev efterfølgende fremhævet for sin indsats.

DE DÅRLIGE NYHEDER

Nicolai Jørgensen
Det blev en blandet dag for landsholdets førsteangriber, Nicolai Jørgensen, som igen gik forrest i Feyenoords urokkelige march mod det hollandske mesterskab. Jørgensen scorede sit 19 sæsonmål, da han udlignede til 1-1 i udesejren på 2-1 over Heerenveen søndag, men samtidig fik han pådraget sig en mindre lyskenskade og måtte lade sig udskifte sidst i kampen. 'Jeg kunne ikke fortsætte,' lød den bekymrende besked fra Jørgensen.

Kasper Dolberg
Viste sig på fremragende vis frem for det danske fodboldpublikum, da han foldede sit enorme potentiale ud i de to Europa League-kampe mod FC København. Desværre pådrag den 19-årige angriber sig en mindre muskelskade i returopgøret i Amsterdam. DBU havde søndag aften endnu ikke modtaget noget afbud fra Dolberg.