Åge Hareide tiltræder først officielt som dansk landstræner i marts.
Åge Hareide tiltræder først officielt som dansk landstræner i marts. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT

Åge Hareide og Dansk Boldspil-Union (DBU) jagter fortsat fremtidens assistent til det danske landshold, og nordmanden har en række specifikke krav til sin kommende samarbejdspartner.

Peter Bonde, nuværende assistenttræner for Danmark, har kontrakt til sommer, og derefter skal en ny mand ind på posten. Og denne person skal kunne lidt af hvert for at leve op til Hareides idéer om den ideelle assistenttræner.

»Jeg har mange forskellige krav. På mange måder er det en fordel at kunne så meget som muligt - der er for eksempel noget analysearbejde, og så er international og national erfaring god. Jeg vil have en, som kan udfordre mig, og som jeg kan diskutere ting med, og det er her, at erfaringen som tidligere spiller og/eller træner blandt andet er vigtig,« siger Åge Hareide til bt.dk.

535353523523523532525

Da Åge Hareide officielt blev præsenteret som landstræner, sagde han blandt andet, at assistentræneren skal være dansk.

Åge Hareide har været i København for at diskutere tingene med administrerende direktør Claus Bretton-Meyer, talentudviklingschef Flemming Berg, elitechef Kim Hallberg og trænerudviklingschef Peter Rudbæk, som er med i ansættelsesudvalget.

Åge Hareide og DBU jagter fortsat den rette assistent til landstræneren.

»DBU og jeg arbejder fortsat på at finde en assistent, som vi begge mener er den rigtige. Lige nu forsøger vi på at skabe klarhed over hvem, som der er mulighed for at få som assistenttræner, men vi har Peter Bonde frem til sommer,« siger Hareide.

Landstræneren, der officielt først tilræder i stillingen 1. marts, fortæller, at der er udarbejdet en liste med potentielle kandidater - en fremgangsmåde, som DBU også benyttede sig af i processen med at finde afløseren for Morten Olsen, som altså endte med at blive den nu forhenværende Malmø-træner.

FBL-ENG-LCUP-STOKE-LIVERPOOL

Hvilke navne det så er, som står på listen, ønsker landstræneren ikke at delagtiggøre andre end sine nærmeste kollegaer i DBU i.

»Der findes mange navne, men vi holder det for os selv, for ellers bliver det bare spekulationer. Det er vigtigt, at vi får talt med de personer, som står på vores liste,« siger Åge Hareide.

6'erens landsholdskommentator Morten Bruun har tidligere nævnt Fremad Amager-træneren John 'Faxe' Jensen og Færøernes landstræner Lars Olsen som mulige kandidater, men den dialog ønsker Hareide ikke at gå ind i.

Kan du i det mindste sige hvor mange navne, som står på listen?

»Det vil jeg ikke kommentere. Vi har en arbejdsgruppe, som kigger på det, og så må vi se,« siger Åge Hareide.

BRITAIN SOCCER FIFA WORLD CxUP 2014 QUALIFICATION

Nordmandens fortællelyst blomstrer heller ikke ligefrem på spørgsmålet om hvor mange kandidater, som han og DBU-udvalget har talt med.

»Det har jeg ikke nogen kommentarer til.«

Sikkert er det, at Peter Bonde stopper i rollen som assistenttræner til sommer, når hans kontrakt udløber 1. juli. Han havde et møde i december med Claus Bretton-Meyer, hvor han ifølge Ekstra Bladet fik at vide, at Kim Hallberg vil kontakte ham med info om, hvordan han skal bruges i det sidste halve år af kontrakten. Endnu har Bonde ikke hørt noget, men det forventer Hallberg sker i løbet af januar, siger han til avisen.

Peter Bonde har tidligere sagt til bt.dk, at han gerne vil arbejde med talentudvikling i klubregi, når han stopper sit virke i DBU.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.