Henrik 'Store' Larsen er formentlig en både glad og lettet mand.

Den tidligere landsholdsspiller har nemlig fået sin EM-trøje tilbage igen, efter den var blevet stjålet.

'Godt nyt fra DBU. Trøjen kom med posten her til morgen, så det er jeg glad for. Tak for hjælpen til alle, der har gjort en indsats for at få den tilbage,' skriver Henrik Larsen på Facebook.

Henrik 'Store' Larsen blev topscorer ved EM-slutrunden i 1992 ved at score tre vigtige mål mod Frankrig og Holland undervejs mod den danske EM-triumf, og det var netop trøjen fra opgøret mod Frankrig, der var blevet stjålet.

Henrik Larsen scorede det første mål, da Danmark i 1992 besejrede Frankrig 2-1.
Henrik Larsen scorede det første mål, da Danmark i 1992 besejrede Frankrig 2-1. Foto: Palle Hedemann
Vis mere

Den tidligere landsholdskæmpe efterlyste i den forbindelse sin trøje på Facebook, efter den havde været en del af en udstilling på Ofelia Plads i København under året EM-slutrunde. Trøjen var hængt op på en væg og skruet fast bag en glasplade, men det forhindrede altså ikke et tyveri.

'Til den person, der har lånt/stjålet denne EM-trøje fra 1992 fra Ofelia Plads, hvor den var udstillet, den må du gerne levere tilbage,' skrev han under årets EM-slutrunde og fortsatte:

'Det er ikke utænkeligt, at der er nogen, der har været halvfulde. Så kan det jo ske. Man kan have begået en dumhed. Bare den kommer tilbage. Trøjen er nem at kende, for min autograf sidder bag på den ene skulder,' fortsatte han.

Henrik 'Store' Larsen fortalte senere, at han ikke ville gøre mere ved sagen, hvis gerningsmanden leverer den tilbage.