En af dansk fodbolds bedste spillere nogensinde Henning Jensen er gået bort efter kort tids sygdom. Han tabte kampen til kræft som 68-årig.

Henning Jensen var på toppen af sin karriere i 1970'erne og kom omkring store klubber som Borussia Münchengladbach, Real Madrid og Ajax Amsterdam, inden ni års udlandsophold sluttede med en returbillet til Danmark. Her ventede AGF, som gav Henning Jensen divisionsdebut i Danmark. Før da havde han blot spillet Danmarksserie-fodbold i hjembyen Nørresundby, hvor han også sluttede karrieren.

Henning Jensens datter Susanne fortæller her til BT om den sidste svære tid.

»Det er frygteligt. Han sov stille ind i aftes (mandag, red.). Mig og min lillebror er kommet til Danmark for at være sammen med ham i den sidste tid. Det betød meget for os. Jeg kom hjem fra Spanien for et par uger siden, og min lillebror kom fra San Diego. Vi sad inde ved ham til det sidste i går,« siger hun og tilføjer:

Henning Jensen, som her står til højre for Allan Simonson midt for billedet, er død.
Henning Jensen, som her står til højre for Allan Simonson midt for billedet, er død. Foto: Bent K. Rasmussen
Vis mere

»Han har været syg i lang tid, men vi kunne ikke finde ud af, hvad han fejlede. For 10 dage siden konstaterede lægerne, at det var kræft, og så er det gået rigtigt hurtigt,« siger datteren og forklarer, at Henning Jensen selv afviste at få kemoterapi, fordi han godt vidste, hvor det bar hen.

»For et par dage siden sagde sygeplejersken til os, at der nok ikke ville gå så lang tid. Han havde selvfølgelig været på morfin, så hans smerter blev minimeret, men han havde selv bestemt, at han ikke skulle have kemoterapien, fordi kræften havde spredt sig så meget, så han havde spurgt lægen efter smertebehandling og ville ellers være sammen med sine nærmeste,« siger hun og fortsætter:

»Indtil i forgårs var han frisk nok, så lige nu er det virkelig hårdt for os, fordi det er så nyt. Mig og min bror sad hos ham og holdt hans hånd. Til sidst sagde vi til ham, at han gerne måtte give slip, og det gjorde han. På den måde var det en ’god’ oplevelse. Det var det, vi gerne ville.«

Familien har endnu ikke fundet ud af, hvornår Henning Jensen skal begraves, forklarer hans datter, men offentligheden er inviteret med til at sige farvel.

»Vi har valgt at være åbne omkring det for at hylde ham. Han havde et kæmpe hjerte, og han er kommet herfra på en ærlig måde. Vi har også allerede besluttet, at begravelsen skal være åben for offentligheden, for han fortjener at blive anerkendt. Det er bare for tidligt, vi har mistet ham,« siger datteren Susanne om Henning Jensen, som forfatteren Hans Jørgen Nielsen skrev bogen 'Fodboldenglen' om.

Titlen er inspireret af det mål, Henning Jensen scorede i 3. januar 1973, to dage efter trådte Danmark ind i EF sammen med Storbritannien og Irland. Det blev markeret med en særlig kamp på Wembley, og det var her, at Henning Jensen steg op og scorede et flot hovedstødsmål, der blev berømt for måden, danskeren hang i luften og dirigerede bolden i nettet. I dag har navnet fodboldengel fået en ny betydning.