En total fiasko.

Jordan Henderson er ganske opsigtsvækkende på vej i fuld flugt til den hollandske storklub Ajax Amsterdam efter et mislykket ophold i Saudi-Arabien. Det skriver flere store engelske medier.

Den tidligere Liverpool anfører skiftede i sommer til Al-Ettifaq efter at have spillet 12 år og 492 kampe fra den store engelske klub.

Og det vakte stor opsigt, vrede og undren, at den engelske landsholdsspiller traf karrierevalget om at bytte en af Europas største klubber ud med en klub i den storsatsende saudiarabiske liga. 

Foto: Hamad I Mohammed/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

For gjorde han det bare for pengene? I hvert fald har Henderson været særdeles vellønnet i ørkenstaten med en ugeløn på over tre millioner kroner.

Derudover har Jordan Henderson også fået meget kritik for sit skifte, da han ved flere lejligheder har båret regnbueanførerbindet for England og Liverpool, hvilket er ulovligt i Saudi-Arabien, hvor det generelt halter med at overholde menneskerettighederne, som Henderson har ytret han ellers bakker op omkring.

Grunden til, at Jordan Henderson nu har fortrudt og vil væk fra Saudi-Arabien og tilbage til Europa, skulle være, at han og hans familie har haft det svært med at falde til i kulturen og i klimaet i Saudi-Arabien. 

Han rygter også at miste sin landsholdsplads på det engelske landshold frem mod EM til sommer.

Den 33-årige midtbanespiller skulle være villig til at afsige sig den løn, han har optjent i Al Ettifaq, som efter flere dages intense forhandlinger har valgt at frigive englænderen. 

Flere store britiske medier melder, at Henderson skal til lægetjek i Ajax Amsterdam torsdag.