Foto: Liselotte Sabroe

Brøndby køber den argentinske kantspiller til en pris langt under det beløb, der tidligere har været fremme. 

Det var et langt og besværligt forhandlingsforløb med Recreativo de Huelva, der gik forud, inden Brøndby den 29. august sikrede sig Alexander Szymanowskis underskrift på en et-årig lejeaftale med en option på et senere køb. Men forhandlingerne var det hele værd. Som om det ikke var nok, at den argentinske kantspiller fra første dag imponerede alt og alle, så kunne sportsdirektør Per Rud sig den 10. januar også spilleren på en permanent aftale til ren spotpris.

Indtil nu er prisen blevet vurderet til at ligge på omkring 2 mio. euro (15 mio. kr.), men BT kan nu afsløre, at Brøndby betaler langt under halvdelen for den stærke argentiner og slipper med godt 600.000 euro, svarende til 4,5 mio. kr.

- Jeg kan sige så meget, som at de beløb, jeg hidtil har læst om i pressen indtil nu, har været alt for høje, men jeg kan ikke kommentere på konkrete beløb, siger Per Rud om BT's oplysninger.

- Alexander har leveret varen fra første fløjt, og vi glæder os over at have sikret en permanent aftale. Han er professionel, fokuseret og en god holdkammerat, som ikke kun løfter træningsmiljøet, men også spreder glæde omkring sig. Derudover besidder han nogle individuelle kvaliteter, som kan højne niveauet hos medspillerne og underholdningsværdien for tilskuerne, siger Per Rud.

Når det er lykkedes Brøndby at sikre sig Alexander Szymanowski til en så lav pris, skyldes det først og fremmest hans spanske klubs økonomisk pressede situation. Recreativo de Huelva er som en række andre spanske klubber især i de lavere rækker under økonomisk administration, fordi de efter store finansielle problemer kom under den særlige spanske Ley Concursal, konkursloven, der blev indført i 2003.

Det betød, at Recreativo de Huelvas ledelse ikke havde nogen særlige bevæggrunde for at sælge Szymanowski dyrt, idet pengene fra et salg ville havne hos klubbens administratorer, hvorimod det ville kanalisere penge direkte ind i den daglige drift af klubben, hvis man i stedet tog sig godt betalt for en lejeaftale. Derfor endte aftalen med Alexander Szymanowski med at blive en kombineret leje- og købsaftale til en for Brøndby særdeles gunstig pris på lidt mere end 600.000 euro fordelt på en leje-fee på godt 450.000 euro og en købsoption på 150.000 euro. Det var den handel, der fredag endelig faldt på plads.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.