Kristian Pedersen (im) fra HB Køge er med Borussia Mönchengladbach på træningstur til Tyrkiet.
Kristian Pedersen (im) fra HB Køge er med Borussia Mönchengladbach på træningstur til Tyrkiet. Foto: Axel Schütt

HB Køge-backen Kristian Pedersen er med Borussia Mönchengladbach på træningslejr med det formål at spille sig til en kontrakt med den tyske Bundesliga-klub.

Den 21-årige Kristian Pedersen fra 1. divisionsklubben HB Køge er taget med Borussia Mönchengladbach på træningslejr i Tyrkiet.

»Vi har ikke selv været så interesserede i at få historien ud, men nu hvor den er ude, så kan jeg godt bekræfte, at han skal afsted med Gladbach, og at han derefter skal med U21-landsholdet. Men lad os nu se, det går jo hurtigt i fodbold, «siger HB Køges direktør, Peter Frank, til bold.dk

SOCCER-CHAMPIONS/232411244

Det var Ekstra Bladet, der tidligere tirsdag afslørede, at Kristian Pedersen var taget med på træningslejren.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Kristian Pedersen er en guldfugl for os. Det kunne man se i den første kamp, hvor han blev skiftet ind for os. Da han havde spillet et par få kampe for os, var der henvendelser fra flere Superliga-klubber, så det siger meget om ham.« siger Peter Frank.

Kristian Pedersen har spillet for HB Køge i halvandet år. Han kom fra Danmarksserie-klubben Ringsted IF.

SOCCER-GERMANY/aa

Borussia Mönchengladbach råder i forvejen over en dansk spiller i skikkelse af midterforsvareren Andreas Christensen, som klubben har lejet af Chelsea.

Andreas Christensen har gjort en rigtig god figur i det halve år, han har været i Borussia Mönchengladbach, som historisk set er en stor danskerklub, hvor spillere som Ulrik le Fevre, Henning Jensen, Allan Simonsen, Peter Nielsen og Thomas Helveg har spillet.

Klubben deltog i denne sæson for første gang nogensinde i Champions League, hvor det dog blev til en fjerdeplads i en skrap pulje med Manchester City, Juventus og FC Sevilla.

I skrivende stund ligger Gladbach nummer fire i Bundesligaen. Efter en forfærdelig start med fem nederlag har holdet siden da kun tabt en enkelt kamp, og det har som det eneste Bundesliga-hold slået Bayern München i denne sæson.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.