Den 21-årige midtbanespiller Magnus Mattsson blev helten, da Silkeborg slog Fremad Amager i 1. Division.

Efter nederlaget til topholdet Viborg i torsdags kom Silkeborg tilbage på vindersporet i 1. Division med en sikker sejr i søndagens udekamp mod Fremad Amager.

I kraft af et hattrick af den unge midtbanespiller Magnus Mattsson vandt Silkeborg med 3-0.

Sejren sendte Silkeborg op på tredjepladsen i den næstbedste række med 18 point for ni kampe.

Det er ét mindre end Fredericia på andenpladsen, der udløser oprykning til Superligaen.

I søndagens kamp på Amager blev der ikke scoret i første halvleg, men efter pausen var der dømt onemanshow af den 21-årige Magnus Mattsson.

Efter en times spil scorede han på straffespark til 1-0, og et kvarter senere foddoblede han føringen. Otte minutter før tid fjernede han den sidste snert af spænding med målet til 3-0.

Med nederlaget ligger Fremad Amager nummer seks med 15 point.

Førerholdet fra Viborg udbyggede sin førsteplads med en udesejr på 2-1 over bundholdet Hvidovre. Viborg var ellers i tovene, men vendte 0-1 ved pausen til sejr.

Efter 20 minutter af første halvleg bragte Oscar Buch Hvidovre på 1-0, og føringen holdt, indtil der var spillet en time, og Frans Dhia Putros udlignede. Ti minutter før tid scorede Jacob Bonde Viborgs sejrsmål.

Ubesejrede Viborg har 23 point for ni kampe på førstepladsen, mens Fredericia og Silkeborg på de næste pladser har henholdsvis 19 og 18 point.