Landstræneren og anføreren for Danmark er uenige om, hvilke fodboldspillere der gjorde det bedst i 2018/19.

Stod det til Danmarks landstræner, Åge Hareide, burde Cristiano Ronaldo og ikke Lionel Messi være blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller i sæsonen 2018/19.

Det fremgår af den samlede stemmeoversigt, som Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har offentliggjort efter prisuddelingen "The Best Fifa Football Awards".

Hareide havde Ronaldo på førstepladsen, mens hollænderne Matthijs de Ligt og Virgil van Dijk tog nordmandens efterfølgende pladser.

Landsholdsanfører Simon Kjær pegede derimod på Messi foran van Dijk og det franske stortalent Kylian Mbappé.

Endelig valgte Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, at pege på van Dijk, Messi og Mohamed Salah i den rækkefølge.

Argentinske Messi endte som modtager af hæderen ved prisuddelingen i Milano mandag aften med van Dijk på andenpladsen og Ronaldo på tredjepladsen.

Det er landsholdsanførere (25 procent), landstrænere (25 procent), fodboldfans online (25 procent) og en udvalgt gruppe af medier (25 procent), der afgør, hvem der løber med prisen som verdens bedste spiller.

Prisen blev genetableret i sin nuværende form i 2017, efter at den havde været slået sammen med Ballon d'Or. Sidstnævnte afgøres nu udelukkende på baggrund af stemmer fra udvalgte fodboldjournalister fra forskellige nationer.

/ritzau/