Kasper Dolberg var den danske angriber, alle havde på læberne i sidste sæson, men i øjeblikket er der ingen, der taler om hverken Dortmund, Manchester City eller andre større klubber. Den danske teenager med de flotte 16 sæsonscoringer i Æresdivisionen i den første sæson på topniveau i Holland har sammen med resten af Ajax-mandskabet fået en dårlig sæsonstart, som allerede har budt på to nederlag i seks kampe.

Og Dolberg synes at være gået helt i stå. Bortset fra tre mål i midtugen i pokalturneringen mod sekundaholdet Scheveningen har han ikke fået scoret en eneste gang i hverken den hjemlige liga, Champions League-kvalen eller gruppespillet i Europa League.

Landstræner Åge Hareide har ikke været i tvivl om at udtage den unge angriber til de kommende landskampe mod Montenegro og Rumænien, men ved ikke, hvorfor Kasper Dolberg er gået i stå.

»Det aner jeg ikke. Han har mistet sin træner (Peter Bosz, red.) til Dortmund, og han gjorde det meget godt i Ajax, og så kom der en ny træner ind (Marcel Keizer, red.), og han har fået en lidt skæv start på sæsonen. Det er små marginaler i fodbold, der gør forskellen, og han er jo en ung dreng, og erfaring er meget vigtig i fodbold. Jeg tror, det er nemmere at indhente tingene, når du har meget erfaring, og nu er Kasper en meget stille og rolig dreng, som sandsynligvis har sin gode tid foran sig, men man skal have selvtillid for at sparke en bold i mål, og det skal helt sikkert nok komme. Det er jeg ikke så bange for,« siger Åge Hariede til BT.

Du har ikke været tæt på at droppe ham til denne gang?

»Nej. Det blev bestemt for lang tid siden, at han skulle være med.«

Er Kasper Dolberg et langtidsprojekt for dig?

»Ja, det kan du sige om mange egentlig. Der er mange unge spillere. Vi har Kasper, vi har Riza Durmisi, vi har Andreas Christensen, Viktor Fischer, Pione Sisto og Yussuf Poulsen, og de er alle sammen unge spillere, som har været her i noget tid. Vi kan bygge videre på dem, men det er også vigtigt at have spillere med erfaring.«

Er det din opgave at puste lidt selvtillid ind i Kasper Dolberg nu?

»Det gør jeg gerne,« lyder det fra landstræneren, der trods Kasper Dolbergs kvaler med at finde målnettet bliver talt op til at blive 'en vigtig spiller', hvis Danmark kvalificerer sig til VM.

»Jeg synes, vi har nogle unge spillere, som har godt af at være hos os og få en god læretid. Jeg er helt overbevist om, at Kasper Dolberg vil blive en vigtig mand for os, hvis vi kommer til VM i Rusland. Han bliver kun bedre, og det er ikke unaturligt, at det vil gå lidt tilbage, når du er ung. Han er en god spiller med nogle fantastiske egenskaber. Han har en god teknik og et skud, der er helt formidabelt. Han kan lave mål, og det har han bevist, så han vil komme tilbage. Det er jeg overbevist om,« siger Åge Hareide og tilføjer:

»Det handler også om at have selvtillid og tillid, som han tager med til sit klubhold herfra. Han er god til træning og er en positiv dreng og vil gerne bidrage. Derfor ser vi ham her.«

Se også