Angriberen Christian Gytkjær er blevet efterudtaget til Danmarks fodboldlandshold, der netop er blevet samlet for at spille to landskampe.

Det oplyser landstræner Åge Hareide på et pressemøde i Herning.

Gytkjær støder til resten af truppen tirsdag.

Christian Gytkjær er på kontrakt i polske Lech Poznan og har tidligere optrådt for blandt andre Rosenborg, 1860 München, Lyngby og FC Nordsjælland.

Foto: Bartosz Jankowski
Vis mere

28-årige Christian Gytkjær har scoret fire mål i årets Ekstraklasa-sæson. I alt står han noteret for 23 mål i 47 kampe for Lech Poznan.

»Han arbejder altid hårdt,« siger Åge Hareide om angriberen og fortæller, at han ikke ville udtage nogle fra U21-landsholdet, hvor den ellers varme Dortmund-spiller Jacob Bruun Larsen, holder til.

Der har også været snak om, at Kenneth Zohore fra Cardiff kunne være en bejler til den sidste plads, men Hareide har altså valgt anderledes.

»Han har været i tankerne, men Christian (Gytkjær, red.) er en lidt anden spiller. Jeg får en større arbejdskapacitet uden bolden og en større presvilje, og det, tror jeg, bliver vigtigt i Dublin.«

Gytkjær er noteret for én A-landskamp, en testkamp mod Tjekkiet i 2016.

Danmark skal på lørdag møde Irland på udebane i Nations League. Tre dage senere venter en testkamp mod Østrig i Herning.

Her skal Gytkjær konkurrere med Martin Braithwaite,  Kasper Dolberg, Andreas Cornelius og Yussuf Poulsen om pladserne i det danske angreb.