Landstræner Åge Hareide håber på, at alle 23 spillere i truppen bliver helt klar til Rumænien-kampen.

Der tikkede to kedelige beskeder ind til fodboldlandstræner Åge Hareide i weekenden.

Angriberne Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen døjer begge med lyskeskader og er tvivlsomme til søndagens VM-kvalifikationskamp ude mod Rumænien.

Jørgensen, som er topscorer i den bedste hollandske fodboldrække for Feyenoord med 19 mål, er desuden ramt af feber. Dolberg er topscorer for Ajax med 13 mål.

Hareide har trods pres fra de hollandske topklubber insisteret på at få angriberne med i landsholdslejren og satser på, at begge bliver klar til Rumænien-kampen.

»Vi har taget dem med her, fordi vi tror på, vi kan få dem klar til på søndag. Der er en hel uge til, og vi skal ikke spille nogle kampe.«

-«Vi kan tilpasse træningen efter det. Jeg forstår godt, at Feyenoord og Ajax er bekymrede for deres målscorere, fordi de kæmper om mesterskabet i Holland.«

»Der kan en enkelt kamp for Danmark blive for meget for dem,« siger Hareide.

Hverken Dolberg eller Jørgensen var til stede på pressemødet i Horsens, men Hareide har talt med dem.

»Vi må se, hvordan spillerne har det. Vi skal passe på spillerne. Vi skal ikke ødelægge det for dem eller andre.«

»Vi kan ikke risikere at sende dem tilbage til Holland med skader,« påpeger Hareide.

Landsholdet træner onsdag og torsdag i tyske München, og planen er, at Dolberg og Jørgensen rejser med.

»Vi har dem med, så længe de kan repareres, hvis man kan sige det sådan. De rejser begge med til Tyskland, så vi kan undersøge dem,« forklarer Hareide.

Anfører Simon Kjær sad på grund af en ankel- samt muskelskade over i fredagens ligakamp for tyrkiske Fenerbahce, men han regner med at træne med tirsdag.

»Det ville have været et sats, hvis jeg havde spillet kampen i fredags. Jeg regner med at gå med i træning tirsdag, og jeg er fortrøstningsfuld omkring mine skader.«

»Jeg har det fint med, at jeg ikke har spilet i de seneste to weekender i træk. Men jeg har fået styr på min ankel og mit baglår,« siger Simon Kjær.

/ritzau/