Foto: Bo Amstrup

Det bliver svært at komme med på Åge Hareides danske landshold. Så kort kan det siges til dem, der ikke er med i den nuværende landsholdstrup.

For nordmanden er klar i mælet, når det gælder trupsammensætningen på landsholdet. Med Joachim Löw som forbillede har Hareide valgt sin trup ikke bare med øje for, hvem der er bedst lige nu – men hvem han skal bruge i sin to-årige periode som chef.

»Stammen er de 20 spillere, som er her nu. Så har vi nogle flere i kikkerten med tanke på turen til Japan. Tanken er, at vi vil holde en trup sammen. De her spillere har fungeret virkelig godt sammen på den her samling. De har et godt sammenhold, og mange kender hinanden fra tidligere og har mange kampe sammen, hvilket er en kæmpe fordel,« siger Hareide og åbner alligevel døren ind til det forjættede landsholdsland på klem.

Fodboldlandsholdet træner i Vildbjergxshsghsg

»Der er stadig nogen, som ikke er med nu, der kan være aktuelle til Japan-truppen, men vi skal forsøge at bygge en trup, der ved, hvad vi gør. Så bliver det nemmere at styre landsholdet fremover,« siger Hareide.

Et af de større samtaleemner i landsholdslejren er, hvor Michael Krohn-Dehli skal passe ind i Hareides system. Christian Eriksen er selvskrevet i den frie, offensive rolle, mens Højbjergs og Delaneys arbejdsradius er vigtig for, at Eriksen stråler.

eriksyuss

Sevilla-spilleren har meldt fra til denne samling med en skade, men Hareide har masser af plads til den teknisk dygtige spiller fremover.

»Krohn-Dehli passer ind på mange pladser. Han kan passe ind på alle de tre centrale pladser. Jeg har set ham spille i Sevilla, og han har opereret i forskellige positioner. Han har været helt nede som den defensive mand og som en af de to på siderne. Han passer ind, og han er en meget dygtig fodboldspiller. Jo bedre boldspillere vi har derinde, desto farligere bliver vi,« siger Hareide.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.