Åge Hareide havde særligt fokus på den små-problematiske venstreback-plads, da han tirsdag udtog sin trup til VM-testkampene senere på måneden mod Panama og Chile.

Her er flere kandidater i spil til VM-truppen.

Den danske landstræner valgte nemlig, at udtage hele tre venstreback-spillere samt Jens Stryger Larsen, som har udfyldt rollen i de seneste landskampe.

Jens Stryger Larsen fra Udinese, som har højre ben som sit foretrukne, virker som en sikker mand i VM-truppen, også som starter.

Dermed ser det ud til, at FC Københavns Nicolai Boilesen, Riza Durmisi fra Real Betis og Jonas Knudsen fra Ipswich skal udkæmpe en hård kamp om en enkelt venstreback-plads.

Det bekræfter Åge Hareide.

»Der er pres på alle. Stryger spillede hele efteråret, men vi vil gerne have en venstreback mere med. Derfor prøver vi de andre af. Vi vil gerne have dem med, som bidrager mest. Stryger Larsen kommer til at starte. Så må vi se, hvor meget spilletid, de andre får,« siger han og uddyber:

Jens Stryger Larsen ligner en sikker VM-back.
Jens Stryger Larsen ligner en sikker VM-back. Foto: ANDREW COULDRIDGE
Vis mere

»Jonas Knudsen er en ægte forsvarsspiller. Rizas forcer er i det offensive. Han har fortsat ting at lære i en fire-backkæde. Og så er der Boilesen, som er god med bolden og god til at spille den frem. Han kan med sit venstreben også spille i midterforsvaret.«

Med 92 dage til VM starter i Rusland, så begynder det for alvor at snerpe til i forhold til at snige sig med i Åge Hareides VM-trup.

Allerede om to måneder skal landstræneren udtage en 30-35-mand stor bruttotrup frem mod VM. Den trup skal siden skæres ned til 23 mand.

Første store skridt på vejen til VM er de to testkampe mod Panama og Chile den 22. marts og 27. marts i Brøndby og i Aalborg.

Siden følger testkampene mod Sverige og Mexico kort inden VM i juni.

Der er altså ikke mange muligheder for at vise sig frem for landstræneren for landsholdskandidaterne, der kæmper om de få pladser, der er i spil til Hareides trup.

Derfor er truppen, som Åge Hareide i dag udtog, en stærk indikator på, hvilken vej nordmanden kigger i forhold til at sammensætte sin VM-trup.

Det siger landstræneren da også selv, men han slår dog fast, at bare fordi en spiller ikke er med i truppen, så er det ikke ensbetydende med, at han ikke kan klemme sig ind i truppen.

»Nej, her og nu er der spillere med, som har været med før i 2017. I de næste to måneder kan man stadig vise sig frem. Vi har set og har styr på de hjemlige spillere, der kan være aktuelle. Og der kan være udenlandske spillere, som også er inde i billedet,« siger Hareide, som nævner FC Midtjyllands midtbaneveteran Jakob Poulsen som en spiller, der kan blive aktuel – og som står foran midtbane-talenter som Mathias Jensen fra FC Nordsjælland, Pierre-Emile Højbjerg og Brøndby Ifs Christian Nørgaard.

En anden position, hvor der særligt er kamp om pladserne er i angrebet, hvor syv mand kæmper om seks pladser.

Ifølge landstræneren skal en af Andreas Cornelius, Nicklas Bendtner, Yussuf Poulsen, Pione Sisto, Martin Braithwaite, Viktor Fischer og Yussuf Poulsen sorteres fra inde det går løs ved VM.

Så der er nok at kæmpe om for de landsholdsaktuelle spillere i de næste måneder.