De er sure på danskerne i Irland. Rigtig sure.

Og det er den irske landstræner Mick McCarthy, der mener, at Danmark mangler respekt med de kommentarer, som der er kommet gennem de seneste par år, hvor Danmark og Irland har mødtes til fodbold-svingom hele fem gange.

»Jeg tror først og fremmest, at jeg tager den med Mick selv. Jeg vil spørge ham, hvad han mener med det,« siger Åge Hareide tydeligvis forundret over, hvorfor hans irske kollega på den måde er røget op i det røde felt.

For det gjorde Mick McCarthy, da han skulle se frem mod den landskamp, der mandag aften afgør både Danmarks og Irlands EM-skæbne. Den irske landstræner talte sig mere og mere varm - og dermed mere og mere hidsig.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er dem, der har sagt det! Og de vil ikke tabe imod os. Det ville pisse dem af. Jeg synes, at man skal respektere sin modstander og så gøre sit bedste for at slå dem,« sagde Mick McCarthy og talte direkte om den danske landstræner.

»Åge Hareide har jeg den største respekt for, og jeg tror, at han har det samme for mig. Men altså… bare de kommentarer. De har alle sagt det.«

Hvad præcis der har fået Mick McCarthy til at blive så sur, er ikke helt sikkert. Men i irske The Mirror er det blandt andre Thomas Delaney, der citeres for at karakterisere Irland som et hold, der ‘er ligesom at åbne en dåse bønner med sine bare hænder’ samt for at kalde Irland ‘primitive’ og ‘det mest irriterende hold’.

Åge Hareide citeres også for at være ‘pisset af’ over at skulle møde Irland. Men det har intet med manglende respekt at gøre, at danskerne ikke ønsker at møde Irland, mener Åge Hareide.

Foto: Lars Møller
Vis mere

»De giver sig altid 100 procent. Alle vores spillere siger, at de ikke bryder sig om at møde Irland. Det er respekt i mine øjne, når spillere siger det. Hvis de sagde, at de elskede at spille mod dem, ville det være noget andet,« siger landstræneren.

Der kunne altså godt være tale om lidt problemer med oversættelserne fra dansk til engelsk, og det er ikke første gang, at en træner har forsøgt at motivere sine spillere ekstra med modstanderens manglende respekt. Men den danske landstræner understreger, at det intet har på sig.

»Vores spillere har respekt for Irland. Jeg har selv sagt, at holdet ser godt ud. De er godt organiserede, og de er svære at slå. Man ved, at de har et stort hjerte. Jeg har selv spillet mod dem i 80’erne. Der var mange gode spillere på det hold. Jeg spillede med dem i løbet af min karriere i Manchester City og Norwich. De er et rigtig godt hold. De var spillere, som altid var til stede i kampenem« siger Åge Hareide.

Respekt eller ej så finder vi mandag ud af, hvem der er bedst og mest motiveret, når Irland og Danmark støder sammen i Dublin i den sidste gruppekamp i EM-kvalifikationen.