Den spanske avis Mundo Deportivo kunne onsdag meddele, at selveste FC Barcelona har den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen på ønskelisten til sommer.

Eriksen er 'Barcas' andetvalg som afløser for legendariske Iniesta, der med sine 33 år nærmer sig fodboldpensionsalderen. Paris Saint-Germain italienske midtbaneprofil Marco Verratti er katalanerens førstevalg.

I den danske landsholdslejr i kasakhstanske hovedstad, Almaty, fangede BT landstræner Åge Hareide for at få hans syn på Eriksen-rygterne. Og Hareide var begejstret, dog undrede han sig over én ting.

»Jeg synes, det er mærkeligt, han ikke er førstevalg. Christian er ikke bare Barcelona-spiller – han er en fantastisk fodboldspiller. Og med endnu bedre spillere rundt omkring sig, vil han bare blive endnu bedre. Det er jeg helt overbevist om. Flere og klogere spillere omkring sig vil gavne en spiller som Christian, som er så begavet med bolden for fødderne, sagde Hareide, der dog også kan se pointen for Eriksen i at blive i sin nuværende klub.

»Samtidig har han en høj stjerne i Tottenham, hvor han ved, hvad han skal gøre. Så det er svært.«

Men kommer han og spørger dig lige ud, om han skal tage imod et tilbud fra FC Barcelona – hvad vil du så råde ham til?

»Christian har fået så meget erfaring, at han ikke behøver spørge mig,« slutter landstræneren.

25-årige Christian Eriksen har i den netop overståede sæson spillet 48 kampe, scoret 12 mål og lavet 23 assister for Tottenham, hvor fynboen har spillet siden sommeren 2013.