En smertefuld afsked.

Sådan kan man beskrive skilsmissen mellem Åge Hareide og sin tætte allierede på det danske fodboldlandshold, den nu tidligere assistenttræner Jon Dahl Tomasson.

Tomasson sagde op på landsholdet for at takke ja til cheftrænerjobbet i Malmö FF, og fredag blev det officielt, at Ebbe Sand overtager hans rolle på det danske landshold. Selvom han har været med til at udpege Sand som holdets nye assistenttræner, lægger landstræneren ikke skjul på, at han begræder Tomassons afgang.

»Jeg mistede min nærmeste sparringspartner, en sparringspartner, som jeg havde i alle mine fire år i Danmark,« siger Åge Hareide ifølge svenske Expressen.

Landstræner Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson under det danske fodboldlandsholds træning på Kybun Park i St. Gallen i Schweiz, lørdag den 23. marts 2019.
Landstræner Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson under det danske fodboldlandsholds træning på Kybun Park i St. Gallen i Schweiz, lørdag den 23. marts 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Åge Hareide var selv træner i den svenske storklub fra januar 2014 til december 2015, hvilket var umiddelbart inden, han overtog cheftrænerposten på det danske landshold.

Normanden anbefalede også Tomasson at sige ja til jobtilbuddet, selvom det betød, at det danske landshold pludselig stod uden assistenttræner med kun seks måneder til en EM-slutrunde, hvor Danmark skal spille sine tre gruppekampe i Parken.

Han forstår Tomassons beslutning, da han havde ambitioner for at blive cheftræner påny, men samtidig var Hareide ikke for fin til at give Tomasson et råd med på vejen.

»Jeg har været i Malmö. At komme til så stor en klub som Malmö FF er ikke noget, man kan lære på forhånd. Du er nødt til at opleve det og udvikle dig undervejs. Det er den måde, man skal lære det på,« siger Åge Hareide.