Verdens nummer 5, et af tiden markante helt markante landshold med en af verdens bedste angribere på toppen. Nå ja, og gruppens suveræne førerhold. En ualmindelig vanskelig størrelse for et tandløst dansk landshold, og så alligevel åbenbart ikke. Efter 90 minutter plus det løse stod det 4-0 til Danmark.

Hvad i al verden skete der? Simpelt. Åge Hareide havde læst sin modstander, og spillerne havde fulgt hans anvisninger:

»Vi valgte i dag at spille lange diagonale bolde mod Cornelius og Dalgaard, så vi kunne vinde nogle andenbolde. De ville gerne vinde bolden og slå kontra, men vi ville gerne have kaos. Den opskrift fulgte spillerne perfekt, og vi spillede en fantastisk kamp. Nu har vi scoret otte mål i de seneste to kampe,« konstaterede landstræner Åge Hareide og afslørede, at han havde kigget på en af sine tidligere kampe for at finde inspiration:

»Jeg så faktisk på en gammel opskrift, vi spillede mod Celtic med Malmö i 2015. Deres stoppere er gode i luften, men ude på backerne ville vi vinde hver en bold, hvis vi kunne slå en præcis aflevering til Dalsgaard og Cornelius. Det var lidt det samme, vi gjorde med Malmö mod Celtic, hvor det lykkedes os at komme rundt om dem. Jeg er så træt af Polen, at du ikke forstår det. Vi har studeret og studeret og studeret dem. De er meget gode til at forsvare sig mod bolde, der kommer lige forfra, men det handler så om at finde ud af, hvordan man i stedet kan slå dem,« sagde Åge Hareide.

Og det gjorde han så. Fandt ud af, hvordan man kom rundt:

»Vi må udnytte vores fysiske støyrker og have nogle hurtige fødder rundt om dem. Det havde vi med Eriksen og Sisto omkring Jørgensen og Cornelius,« sagde Hareide og roste mentaliteten på holdet:

»Jeg læste i en avis, at nu skulle vi vise, at vi kunne noget i en vigtig kamp. Der kommer altid en make or brake-kamp. Om det er en kamp til sidst i en sæson eller en afgørende kamp i en kvalifikationsgruppe. Det er vigtigt, at holdet kan præstatere i sådanne kampe, og det kunne vi i dag. Tingene lykkedes taktisk, og så havde vi også en dag, hvor afslutningerne lykkedes.«