Der er ingen over eller ved siden af Liverpool FC.

Det mener tv-værten Hans Pilgaard, som ser spændt frem mod Champions League-finalen mellem de engelske klubber Tottenham og Liverpool.

Fodboldmæssigt vil han ikke kloge sig for meget, der skal man spørge en ekspert.

Men han vil gerne fortælle om sine store følelser for det fodboldhold, som han har fulgt, lige siden han var en lille knægt.

Hvor længe har du været Liverpool-fan og hvorfor?

Det starter med, at jeg ser 'Tipslørdag' med min bedste ven Bo i 2. eller 3. klasse. Vi ser Liverpool spille, og jeg synes, at de spiller godt med de store koryfæer som Steve Highway, Ray Clemence og John Toshack. Og så var de seje i deres røde spillerdragter.

Men så opdagede jeg kulturen bag ved holdet, som fascinerede mig rigtig meget. Den handlede om alt andet end vold, men om sammenhold i medgang og modgang

Det gjorde især indtryk på mig, da de blev slået ud af Europa Cuppen af Nothingham Forrest, men tilskuerne råbte så højt, at det overdøvede alt, og der havde de tabt og var røget ud. Jeg tænkte bare 'fuck, det er sindssygt' at stå bag sit hold, når det går så dårligt. Der blev jeg bekræftet i mit fanforhold til Liverpool. Liverpool er i hjertet, sådan er det.

Hvad er holdets styrker?

Det er sjovt, at det er en tysker, som har bragt det tilbage til holdet, men der er kommet en gejst og et fællesskab, som har manglet lidt. Det er ingen hemmelighed, at det er længe siden, at Liverpool har været engelske mestre.

Jeg har arbejdet med mange United-fans gennem tiden, og det har fandeme været nogle hårde år.  Der har nok været for meget fokus på penge og på de der kolde kalkyler og for lidt fokus på hjertet. Men Klopps begejstring er smittet af på spillerne. Jeg har lagt mærke til, at flere dunker sig på hjertet, når det går godt – hvorimod i en periode var det, som om de slog sig mere på pengepungen.

Hvor er holdet mindre stærke?

Jeg har altid følt, at kynisme betaler sig i den verden, og jeg tror, at Liverpool aldrig har været gode til at være kyniske. De har jo en vanvittig evne til at komme tilbage, det så vi jo mod FC Barcelona, hvor de var bagud 3-0, og alle tænkte, at de var færdige.

Det var jo fuldstændig vanvittigt, og den der vanvid, den har Liverpool altid stået for. I en årgang spillede de også lidt kedelig fodbold, men de er blevet underholdende igen.

Hvem er din favoritspiller på holdet og hvorfor?

Jamen, i gamle dage var det Kevin Keegan, og så blev det Kenny Daglish og også Jan Mølby på et tidspunkt. Man må jo også bare sige, at en mand som Salah kan være forskellen på succes og fiasko.

Der er sgu mange, men jeg har egentlig ... jeg er også blevet mere sådan gå-til-og-fra fan, end da jeg var yngre. Men som yndlingsspiller er det i virkeligheden det sammenhold, der er kommet tilbage. Det er mere holdfølelsen og kollektivet.

Hvad bliver resultatet i CL-finalen mellem Tottenham og Liverpool?

Liverpool er jo pludselig favoritter. Man forventer jo, at de skal vinde. Jeg tror faktisk, at det bliver en underholdende sag, fordi begge hold virkelig kæmper til det sidste. Det skal nok blive en målrig kamp. Jeg tror, at Liverpool vinder 3-2.

Hvordan og med hvem skal du se kampen?
Jeg er faktisk i Amsterdam lige nu, og jeg havde faktisk håbet, at Liverpool skulle møde Ajax, så jeg kunne se den på en bar hernede.
Jeg er her med min kæreste og en god ven, men de er ikke så store fodboldfans. Så vi skal se den på en bar, hvor de kan sidde med en øl hver og snakke i baggrunden, og så kan jeg sidde med en øl og blikket stift rettet mod skærmen.