Et tidligt rødt kort og et selvmål blev afgørende, da AGF søndag aften slog Brøndby med 2-0 på hjemmebane.

Aarhus. AGF slog søndag aften Brøndby 2-0 på hjemmebane i Superligaens sjette spillerunde.

I en generelt chancefattig fodboldkamp blev sejren hjulpet godt på vej af et selvmål og et tidligt rødt kort til Brøndby.

Resultatet betyder, at AGF rykker op som nummer ti, mens Brøndby fortsat ligger nummer fem.

Brøndby startede kampen bedst og pressede AGF, der havde svært ved at spille bolden ud af egen forsvarszone. Alligevel var det aarhusianerne, der kom på måltavlen efter 12 minutter.

Her var Brøndbys Hjörtur Hermannsson uheldig at heade bolden i eget net efter et hjørnespark og bringe AGF foran 1-0.

Efter 24 minutter blev opgaven endnu sværere for Brøndby, da Benedikt Röcker fik direkte rødt kort.

Martin Spelmann fik en bold i dybden og blev nedlagt af Röcker, der var sidste mand og derfor blev sendt tidligt i bad.

I stedet for store chancer fik tilskuerne masser af intense nærkampe og hårde tacklinger, der generelt var kendetegnende for hele kampen.

Efter pausen var Brøndby spilstyrende, men holdet formåede aldrig for alvor at true AGF-forsvaret.

Tættest på var Simon Tibbling med sit forsøg fire minutter før tid, men Aleksandar Jovanovic i AGF-målet reddede på fremragende vis.

I kampens tillægstid lukkede AGF kampen, da Mikkel Rask blev sendt på banen og kun skulle bruge et lille minut på at score til 2-0.

Brøndby tager imod Horsens i næste runde af Superligaen, mens AGF på udebane skal spille mod AaB.