Manchester United skal skille sig af med Ole Gunnar Solskjær.

Hellere før end siden.

Sådan lyder det fra den anerkendte engelske fodboldreporter Ian Herbert i en klumme hos Daily Mail, der har den altsigende overskrift 'Manchester United bør fyre Ole Gunnar Solskjær nu ... ingen plan og ingen kant – han er den forkerte mand til jobbet'.

Heri forudsiger skribenten, at det ikke bliver meget bedre i den kommende sæson, end det har været i de seneste miserable måneder under nordmanden.

'Det er bedre, at Solskjær går nu i forhold til den ydmygende u-vending, det vil være at fyre ham til jul efter et grufuldt efterår,' lyder det fra Ian Herbert.

I klummen bliver der fremlagt, hvordan Manchester United er 'faldet fra hinanden', efter at Ole Gunnar Solsjkær gik fra at være midlertidig til permanent manager.

  • Inden vandt han 73,7 procent af kampene – efter vandt han 20 procent af kampene.
  • Inden scorede holdet 40 mål i 19 kampe – efter scorede holdet 7 mål i 10 kampe.
  • Inden havde holdet 7 clean sheets – efter havde holdet 0.
  • Inden vandt holdet 14 af de 19 kampe – efter vandt holdet 2 af de 10.

Videre argumenterer Ian Herbert, at på trods af, at Ole Gunnar Solskjær ofte har fortalt, at holdet skal arbejde mere i kampene, har hans hold reelt løbet mindre end modstanderne i 18 af 21 Premier League-kampe under ham.

'Ud over hans forsøg på at indføre mere fart for at leve op til gamle United-dyder har der ikke været noget bevis for, at han ved, hvad han skal gøre spillerne, han har til rådighed,' skriver Ian Herbert:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tabte sæsonens sidste kamp på hjemmebane til allerede nedrykkede Cardiff.
Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tabte sæsonens sidste kamp på hjemmebane til allerede nedrykkede Cardiff. Foto: ANDREW YATES
Vis mere

'Spillerne fornemmer det, og det er svært at finde nogen begejstring i truppen over det, der venter i fremtiden.'

Ian Herbert tvivler i det hele taget på, at Ole Gunnar Solskjær har det, der skal til for at genrejse Manchester United, der endte på sjettepladsen i den seneste sæson – hele 32 point efter mesterholdet Manchester City.

'Solskjær har sagt, at den nødvendige genopbygning kan tage flere år, men det er umuligt at finde et argument for, at han er stand til udfylde det store og komplekse job med at omstrukturere en klub, der længe har famlet i mørket,' lyder det fra klummeskribenten.

Ole Gunnar Solskjær har selv givet forklaring på, at resultaterne blev så meget værre mod slutningen af sæsonen efter den god start med sejre over blandt andre Tottenham, Chelsea og Arsenal i ligaen, mens PSG blev sendt ud i Champions League.

'Den seneste periode har været svær, men det betyder ikke, at spillerne er blevet dårligere. Det har bare været svært.

'Det har været en lang hård sæson for spillerne, både fysisk og følelsesmæssigt.'

'Når man mister sin manager midt i sæsonen, er det ikke let for spillerne,' har nordmanden sagt til klubbens hjemmeside.

Ole Gunnar Solskjær blev efter fyringen af Jose Mourinho udnævnt til midlertidig manager i Manchester United 19. december sidste år. Han fik en treårig kontrakt 28. marts i år.