Morten "Duncan" Rasmussen og Thomas Juel-Nielsen scorede to mål hver, da AGF slog AaB 4-0 i Superligaen.

AGF brød mandag aften deres frygtelige hjemmebanestatistik, da holdet vandt hele 4-0 over AaB på hjemmebane i Alka Superligaens nedrykningsspil.

Det var aarhusianernes første sejr på eget græs i syv kampe, og den kom altså i hus mod førerholdet i nedrykningsspillets pulje 2, AaB.

Sejren betyder, at AGF har 31 point - fire point efter Silkeborg. AaB fører fortsat puljen med 37 point og skal blot bruge en uafgjort mod Viborg i næste runde for at sikre sig overlevelse. Der resterer to runder.

AGF var klart bedst i første halvleg med masser af boldbesiddelse, men kvaliteten manglede i afslutningerne.

Det ændrede sig dog efter 37 minutter, da AaB's Markus Holgersson nedlagde Kasper Junker i feltet, hvilket dommeren takserede til straffe, som Morten "Duncan" Rasmussen sikkert omsatte til 1-0.

Kort efter var Holgersson igen skurken, da "Duncan" prikkede bolden fra svenskeren, hvorefter han sikkert brugte friløberen til at fordoble hjemmeholdets føring. Det var AGF-topscorerens 11. sæsonmål.

Efter pausen fortsatte AGF de positive takter. AaB havde - ligesom i første halvleg - svært ved at nedbryde hjemmeholdets defensiv.

AGF's Danny Olsen kom ind fra bænken og diskede efter 76 minutter op med en perfekt frisparksbold til Thomas Juel-Nielsen, der øgede til 3-0.

Med godt 5 minutter igen gjorde Thomas Juel-Nielsen det til hele 4-0 og bragte Ceres Park i ekstase. Det var 26-årige Juel-Nielsens to første mål i forsvarsspillerens blot fjerde optræden for AGF.

AGF gæster i næste runde Silkeborg, mens AaB skal til Viborg.