Kasper Schmeichel ærgrer sig over en afbrænder fra Jamie Vardy til allersidst i kampen mellem Leicester og West Bromwich Albion, som sluttede 2-2.
Kasper Schmeichel ærgrer sig over en afbrænder fra Jamie Vardy til allersidst i kampen mellem Leicester og West Bromwich Albion, som sluttede 2-2. Foto: Carl Recine

Leicester tabte et skridt i topkampen, da klubmanden Andy King blev snydt for sin matchvinder-titel i 2-2-kampen mod West Bromwich

Historien om Leicester er historien om klubben, der har holdt fast i flere klubspillere og kæmpet sig fra den tredjebedste række til duften af guld. Men i går aftes holdt West Bromwich for Leicesters næsebor ved at hente 2-2.

SOCCER-ENGLAND-LEI-NOR/

For otte år siden spillede Andy King i League One – det tredjehøjeste niveau i England. Det er i sig selv ikke den allermest imponerende fortælling, når man tænker på holdkammeraten Jamie Vardys spring fra de laveste rækker. Men for Andy King er historien bare det mere poetisk - og symptomatisk for Leicester-eventyret.

Andy King lignede en matchvinder med sit 2-1-mål, som også gjorde midtbanemanden til den mest scorende midtbanespiller i Leicesters historie. Og det er her, det smukke ligger. For Andy King har kun været i én klub i hele sin seniorkarriere. Hos Leicester. Han var helt nede at vende i League One med klubben, og nu stikker han fingrene op efter den store pokal. Han kunne have været kongen af den drøm, havde det ikke været for et fremragende frisparksmål fra gæsternes Craig Gardner. Men mere om det senere.

Hjemmeheltene startede nemlig med at komme bagud efter 11 minutter. Salomon Rondon skubbede til Robert Huth, der i det sekund blev forvandlet fra en tysk tank til en vandrende pind. Og mens midterforsvareren rodede rundt på græsset, blev Kasper Schmeichel passeret.

Men så tog Leicester over. Danny Drinkwater ville hellere drikke champagne, og på heldigste vis blev hans skud rettet af og gik i en bue over Ben Foster, inden Andy King bragte Leicester-toget helt ind på guld-skinnerne.

Ranieri

Det tekniske vidunder Riyad Mahrez stod for det smukke oplæg med en yderside-aflevering til King, der prompte sparkede bolden i kassen til 2-1. Det var det 25. mål, som Mahrez var direkte involveret i denne sæson med sine 14 mål og 11 oplæg.

Schmeichel var bare ikke færdig med at hente bolden ud af nettet, for kort efter pausen stod han helt stille, da et direkte frispark sejlede op i krogen til 2-2. Craig Gardner stod bag det smukke mål. Og end ikke et voldsomt pres og store chancer kunne ændre på, at Leicester åbner en dør for Tottenham.

Nu er Kasper Schmeichel og vennerne tre point foran landsholdskollegaen Christian Eriksens Tottenham. Tottenham møder i aften West Ham i et lokalopgør, og skulle det lykkes Mauricio Pocchettinos drenge at vinde, vil de lægge sig op på siden af Leicester – og overhale med en bedre målscore.

KSCHM

Guldkampen er åben.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.