175, 176, 177.

Med et hattrick søndag i opgøret mod Aston Villa gjorde argentinske Sergio Agüero sig selv til den mest scorende udlænding i Premier Leagues historie. Det skete i en kamp, hvor Manchester City kørte sin modstander over og vandt 6-1.

Den argentinske angriber overgår nu Arsenal-legenden Thierry Henry, der nåede at juble over 175 scoringer som aktiv spiller i Premier League.

Dermed lyder Agüeros statistik på voldsomme 177 mål i 255 kampe, og det affødte store ord fra City-manager Pep Guardiola.

Sergio Agüero skulle have bolden med hjem efter kampen mod Aston Villa, som traditionen foreskriver det efter et hattrick.
Sergio Agüero skulle have bolden med hjem efter kampen mod Aston Villa, som traditionen foreskriver det efter et hattrick. Foto: CARL RECINE
Vis mere

»Agüero er en legende, og legenden lettede her til aften (søndag, red.),« sagde Pep Guardiola efter kampen.

»Jeg tror, at han er en af de mest utrolige spillere, som jeg har set i denne her liga.«

Agüeros hattrick var karrierens nummer 12 i Premier League, og dermed overgår Agüero Premier Leagues alltime-topscorer Alan Shearer, der i sin karriere nåede at score hattrick 11 gange i Premier League.

»Vi lykønskede ham i omklædningsrummet, for det at score så mange mål og så mange hattrick betyder, at man har opnået mange gode ting over flere år. Han har været regelmæssigt god over mange, mange år,« fortæller Guardiola.

Men midt i de mange roser til Sergio Agüero, blev Pep Guardiola spurgt ind til, hvorvidt den 31-årige angriber er den bedste spiller, træneren nogensinde har coachet. Svaret kom prompte.

»Den bedste er Messi (...) Han er den bedste nummer 9, 10, 11, 7, 6, 5, 4. Men Sergio er absolut en af dem.«

Der er dog langt op til tronen som rækkens mest scorende nogensinde for Agüero, der skal banke bolden i kassen 83 gange mere for at tangere Shearers rekord.

Sergio Agüero kom til Manchester City fra Atlético Madrid i sommeren 2011. Han har scoret 249 mål i 359 kampe for den engelske storklub.