Pep Guardiola sætter kurs mod England
Pep Guardiola sætter kurs mod England Foto: NIGEL TREBLIN

Josep Guardiola stopper til sommer i Bayern München. Nu forklarer han for første gang hvorfor.

Rygterne havde svirret længe og kort før jul blev det officielt. Fodboldens masterchef på trænerbænken, den spanske elegantier Josep Guardiola, stopper til sommer i den suveræne tyske mesterklub Bayern München.

Tirsdag eftermiddag forklarede den altvindende træner, som i 2013 kom fra et magisk Barcelona-mandskab, hvorfor han til sommer siger 'auf wiedersehen' til Bayerns fodboldstolthed, når hans tre-årige kontrakt udløber. Samtidig afslørede han, hvor han ser sin fremtid.

»Grunden til, at jeg ikke har forlænget min kontrakt, er simpel. Jeg vil træne i Premier League. Jeg synes, jeg er ung nok, og jeg har brug for en ny udfordring. Min karriere er langt fra færdig,« siger Guardiola ifølge det tyske medie DW Sports.

Internationale medier har allerede placeret Josep Guardiola som et hedt emne i Manchester City, mens også Chelsea og Manchester United sættes i forbindelse med den eftertragtede spanier. Chelsea står uden manager til sommer, når Guus Hiddinks brandslukkeraftale med London-klubben udløber til sommer, mens Manchester United meget vel kan tænkes at ville erstatte stærkt kritiserede Louis van Gaals med den notoriske vinder Guardiola.

Hovedpersonen afviser, at der allerede nu ligger en forhåndsaftale med en klub, men han bekræfter, at interessen er der.

»Jeg har flere tilbud fra England, men jeg har ikke underskrevet noget endnu«

»Når jeg har en ny klub, vil klubben offentliggøre det. Lige i øjeblikket kan jeg ikke sige mere, for intet er på plads,« siger Guardiola, der stadig mangler en vigtig opgave hos sydtyskerne.

Siden ankomsten i 2013 er det blevet til to tyske mesterskaber, to tyske pokaltitler, den europæiske Super Cup og verdensmesterskabet for klubhold, men den største pokal mangler stadig.

»Med en Champions League-titel er min tid her fuldført«

Bayern München møder i februar og marts Juventus i 1/8-finalen i Champions League. Med 'Pep' Guardiola på bænken.

 

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.