Dansk nederlag i drømmedebut til Lasse Schøne med mål efter et minut på banen

Chile var for hot for danskerne.

Morten Olsen måtte endnu engang notere et nederlag i en venskabskamp på hjemmebane, og det var bestemt ikke nogen god generalprøve på efterårets VM-kampagne, men alligevel kunne det ikke rigtigt ryste landsholdsspillerne. Nu er det nemlig next stop Portugal.

Vanvittigt vigtige VM-billetter vil være på højkant, når Danmark næste gang mødes op til kampen mod Cristiano Ronaldo & Co. den 5. september.
Det vældigt velspillende Chile-hold sørgede for en fodboldfest, ligesom deres tilskuere på tribunerne, og var generelt en god test for Morten Olsens 11 mand med hurtige spillere og glimrende teknikere a la Portugal - og så med et ekstra stænk stærk Chile-sauce.

Nummer to i den sydamerikanske VM-pulje skabte mange farlige mål-muligheder - inden pausen især med indlæg fra den konstant overspillede Michael Jakobsens venstreside - og var spilstyrende i det meste af kampen med et til tider heftigt tornado-tempo i boldomgangen.

Nicklas Bendtner fik den største danske chance inden pausen, da Jakob Poulsen elegant Laudrup-lobbede ham fri i feltet, men Arsenal-angriberen fik ikke afsluttet skarpt nok til scoring.

Efter en times spil kom Chile foran, da Esteban Paredes meget let løb igennem det danske midterforsvar, men så var det til gengæld tid til dagens danske opmuntring.

- Glæd Jer, Danmark, havde Lasse Schønes sportschef i NEC Nijmegen, Carlos Aalbers, på forhånd sagt til B.T. om sin unge dansker, og han fik ret.
Det blev et drøn af en drømmedebut, da Lasse Schøne scorede efter blot et minut på banen som afløser for Nicklas Bendtner.

Den overdådigt spillende Jakob Poulsen splittede Chile-forsvaret, og så kunne Lasse Schøne elegant og effektivt løfte bolden i målet og modtage sine nye landsholdskammeraters begejstrede lykønskninger - og fra resten af fodbolddanmark et varmt "Velkommen, Lasse".

Få minutter senere fik Kris Stadsgaard så modsat en mareridtsstart i rødt og hvidt, da han på flade fødder blev oversprunget til Chiles andet mål af banens vel nok bedste spiller, den dristigt driblende 7er, Alexis Sanchez.

Allerede inden kampen var der kaotiske tilstande foran Brøndby Stadion, da hundredvis af eksil-chilenere lod chili-temperamenterne flamme kærligt mod deres hjemlands helte.

De chilenske fodbold-fans havde varmet op siden morgenstunden, og mange af dem havde i 9-10 timer camperet på parkeringspladsen foran stadion med klapstole, medbragt madhygge, slagsange og Himalaya-højt humør for at hylde deres landshold og dets argentinske trænerlegende Marcelo Bielsa.

Sjældne scener til en venskabskamp nu om dage.

Sjældent var det danske fremmøde også, for uden de mange farverige chilenere, havde der været 1. Divisions-tilskuertal på Brøndby Stadion.

Det historisk lave antal danske landsholdsfans, der gad møde frem, blev sat i relief, da man alligevel valgte at skrue ned for musikken i højttalerne under "Der er et yndigt land", hvilket gjorde, at de spæde pip af den danske nationalsang totalt druknede i chilenernes festbrøl.

Nej, Brøndby Stadion var ingen hjemmebane for Morten Olsens mandskab. Hverken, hvad stemning, spil eller resultat angik.

PREMIER LEAGUE BEGYNDER 15. AUGUST. SÆT DIT DRØMMEHOLD HER