I onsdags blev den 500 kilo tunge Zlatan-statue afsløret på fodboldstadionet i Malmö.

Nu viset det sig, at der er adskillelige stavefejl i stenpladerne ved statuen.

»Det er ikke så let med alle de uforståelige titler,« siger billedhuggeren Peter Linde til Fodboldkanalen, inden han fortsætter:

»Jeg har bare fået titlerne sendt til mig fra fodboldforeningen, og så har stenhuggeren overført det til stenene. Jeg fremsendte teksterne, og de sendte stavefejl, der også blev rettet. Jeg ved intet om det. Fagforbundet ved, hvad der skal stå, ikke mig,« siger Peter Linde.

Zlatan Ibrahimovic ved siden af statuen af ham selv.
Zlatan Ibrahimovic ved siden af statuen af ham selv. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Vis mere

Der er tale om fem graverende fejl, hvor af fire er blevet smidt op på Twitter af brugeren Philip Gistedt (SE BILLEDE LÆNGERE NEDE):

  • Der står 'FZ Internazionale' i stedet for 'FC Internazionale'.
  • Der står 'Ligue !' i stedet for 'Ligue 1'.
  • Der står 'Fifa Club World Gup' i stedet for 'Fifa Club World Cup'.
  • Der står 'Trophée des Hampions' i stedet for 'Trophée des Champions'.
  • Der står 'Throphée des Champions' i stedet for 'Trophée des Champions'

Linde hævder nu, at fejlene vil blive rettet til:

»Det er ikke noget problem at rette fejlene. Det er små fejl i det store billede. Jeg kan ikke forstå, at der er blevet gjort så stort et nummer ud af det. Det er jo ikke det vigtigste,« slutter billedhuggeren.

Det er ikke første gang, at statuen er til debat efter offentliggørelsen.

Tidligere var der en kontrovers om, at titlerne med italienske Juventus fra 2005 og 2006 var skrevet ind i stenene på trods af, at titlerne blev fjernet grundet matchfixing-skandalen Calciopoli, der gjorde, at Juventus blev tvangsnedrykket.

Ved ceremonien var Zlatan Ibrahimovic selv til stede, og efter at have løftet sløret for statuen udtalte han:

»Statuen er et symbol for dem, der ikke føler sig velkomne, ikke passer ind eller føler, at de ikke ligner alle andre,« sagde Ibrahimovic til den store befolkning af mennesker, der var mødt op for at hylde den svenske levende legende.

Zlatan Ibrahimovic spiller lige nu for LA Galaxy i MLS. I denne sæson er det indtil videre blevet til 30 mål i 34 kampe for svenskeren.