Det havde givet mening at lade Rasmus Højlund og Jesper Lindstrøm spille U21-opgør om EM-billet, lyder kritik.

U21-landsholdet kunne godt bruge angriberen Rasmus Højlund og offensivspilleren Jesper Lindstrøm i tirsdagens afgørende opgør mod Kroatien, som handler om en billet til næste års EM-slutrunde.

Det mener Peter Graulund, der er ekspertkommentator på TV 2 Sport og dækkede det første opgør i Kroatien. Her vandt kroaterne fredag aften 2-1.

Højlund og Lindstrøm er ikke med. Højlund blev hevet op på A-landsholdet af Kasper Hjulmand, som manglede angribere til Nations League-kampene mod Kroatien og Frankrig, der blev spillet torsdag og søndag.

Lindstrøm, som har alderen til U21-holdet, har længe været en del af A-landsholdet. Han var dog syg til at starte med og derfor kun med mod Frankrig søndag i Parken som indskifter.

»Jeg vil gerne diskutere, hvorfor det er vigtigere at give Højlund og Lindstrøm 30 minutter på A-landsholdet mod Frankrig.«

»De startede ikke inde, det er indhop. Højlund fik to indhop. I stedet kunne de to spillere have spillet på U21-holdet og givet dansk fodbold et ekstra boost.«

»Man kunne have smidt topkvalitet et skridt ned, fordi det er vigtigt for dansk fodbold. Lindstrøm, der lige har været skadet, kunne måske godt have brugt 90 minutter på U21-holdet tirsdag,« mener Graulund.

Graulund undrer sig over prioriteringen, også selvom der venter et VM i Qatar om et par måneder.

»Det er et flot klap på skulderen, og de har også fortjent at spille på A-landsholdet. Det er slet ikke det.«

»Men kommer Højlund og Lindstrøm med til VM? Og hvis de gør, bliver de så afgørende brikker for Hjulmand? Måske,« lyder det fra Graulund.

Lige nu og her mener han, at det er vigtigere at få det danske U21-hold med til EM næste år.

»For dansk fodbold og udviklingen af U21-holdet kan jeg se mere perspektiv i, at de fik nogle flere minutter og gjorde en større forskel for dansk fodbold.«

»Det er måske signalet fra Hjulmand, at en U21-slutrunde ikke er altafgørende. Der er jeg af en anden opfattelse,« siger Graulund.

U21-landstræner Jesper Sørensen forholdt sig til emnet, da han udtog truppen og forklarede, at det skete i samråd med Hjulmand.

A-landsholdet var svækket i angrebet på grund af skader til blandt andre Andreas Cornelius, Yussuf Poulsen og Jonas Wind. Derfor blev Højlund hevet op.

»Vi har diskuteret det. Vi har set på, hvad der taler for, og hvad der taler imod. Det gør vi med alle de spillere, vi diskuterer,« lød det fra Jesper Sørensen.

Han har det generelt fint med at afgive spillere til Hjulmands A-landshold, når spillerne er klar til det.

»Der er også en konkurrence på det danske A-landshold, som man er nødt til at tage hensyn til.«

»Vi har et virkelig stærkt A-landshold, så det er heller ikke bare lige at komme derop. Det er en vurdering af, hvor det vil være bedst for helheden,« forklarede U21-træneren.

U21-holdets afgørende kamp mod Kroatien spilles tirsdag klokken 18.

/ritzau/