Real Madrids Cristiano Ronaldo blev mandag aften kåret som verdens bedste fodboldspiller i 2013.

Den portugisiske superstjerne græd, da han gik på podiet til stor hyldest som vinder af FIFA's gyldne bold, Ballon d’Or, i den schweiziske by Zürich.

Følelsen af, at han nu kan kalde sig verdens bedste fodboldspiller i 2013, overvældede Cristiano Ronaldo i en sådan grad, at han knap vidste, hvad han skulle sige. 

- Det er et meget stort øjeblik. Jeg kan ikke finde ord. Jeg vil gerne takke alle mine kolleger i Real Madrid, på det portugisiske landshold og min familie, der er her sammen med mig i dag, sagde han fra sejrs-podiet.

Det er anden gang i karrieren Cristiano Ronaldo løber med prisen. Sidste gang var i 2008. De seneste fire år har portugiseren måtte se sin evige konkurrent, Barcelonas Lionel Messi, løbe med prisen.

Men i år lykkedes det så endelig for Cristiano Ronaldo at vriste titlen fri fra den lille argentiner.

- Dem, der kender mig ved, at mange har hjulpet mig hertil. Mange af dem er her, men jeg vil specielt gerne nævne afdøde Eusebio, min kæreste og min søn. Og hvis jeg skulle have glemt nogen, vil jeg gerne undskylde. Men jeg er meget rørt lige nu over at have modtaget den her pris, fortsatte den grådkvalte portugiser.

Prisen som verdens bedste fodboldspiller udeles hvert år til den spiller, som landstrænerne og anførerne på alle FIFA's landshold samt udvalgte journalister har tildelt flest stemmer.

Cristiano Ronaldo vandt Ballon d'Or med i alt 27,99 procent af stemmerne, mens Messi kom på andenpladsen med 24,72 procent og franske Franck Ribery blev nummer tre med 23,39 procent af juryens stemmer.