Foto: Henning Bagger / Gerry Penny

Går du med et håb om at skaffe billetter til FC Midtjyllands møde med mægtige Manchester United, gør du nok klogt i at sænke forventningerne. I hvert fald, hvis du ikke er sæsonkortholder eller blandt sponsorerne, der støtter den danske mesterklub.

Kun godt 500 billetter (ja, du læste rigtigt!) ventes at blive sat i løssalg til den imødesete 1/16-finale i Europa League, der spilles d. 18. februar i Herning med returkamp i Manchester ugen efter.

Det anslår FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, over for Herning Folkeblad.

»Mit bud er, at det næppe bliver mere end 500 billetter, der bliver sat til salg for alle,« siger han til avisen.

Forklaringen er, at der er ud af de i alt 9500 pladser, som er kapaciteten til europæiske kampe på MCH Arena, er afsat 6000 billetter til sæsonkortholdere og sponsorer. Derudover skal Manchester United have 1000 billetter til deres fans, mens UEFA ifølge Jacob Jørgensen tager 400.

Når tallet når helt op omkring kapacitetsgrænsen, er det fordi, at midtjyderne arrangerer et udvidet VIP-arrangement, hvor der vil være mulighed for tilkøbsbilletter for sponsorer. De billetter vil blive solgt for hele 2000 kroner. VIP-arrangementet vil blive afholdt i Jyske Bank Boxen med plads til 3000 spisende gæster, fortæller FC Midtjyllands kommercielle direktør.

Dermed er der kun en lille sjat billetter tilbage det åbne salg, der åbner mandag d. 25. januar. Billetter, der i øvrigt koster den nette sum af 720 kroner(!)

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE

Jacob Jørgensen forstår godt, hvis prioriteringen vil skuffe en masse danske fodboldfans, der drømte om at opleve det engelske storhold mod de danske mestre, men forklarer:

»Vi har valgt, at de trofaste fans med sæsonkort, der støtter os, uanset om der er regn eller blæst, de har prioritet. Og de mange sponsorer, der bakker os trofast og loyalt op, de har også prioritet. Det koster så på det antal billetter, der bliver tilbage til andre.«

Superliga fodbold: FC Midtjylland mod FC København.

Da opgøret mod Manchester United blev en realitet, var der korte overvejelser om at flytte FC Midtjyllands hjemmekamp til Parken, hvilket ville give et noget større økonomisk afkast i kraft af de mange flere billetter, der ville være i spil.

Men af hensyn til regionens fans og sponsorer, holdt klubben fast i MCH Arena.

FC Midtjylland vil da også stadig få en pæn gevinst ud af den europæiske storkamp. Således fortæller Jakob Jørgensen til Herning Folkeblad, at man forventer et overskud på mellem fem og otte millioner kroner.

 

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.