Den svenske klub Elfsborg er blevet involveret i en sag om matchfixing. Sagen tager sit udspring i en kamp mellem svenskerne og lettiske Daugavpils i Champions League-kvalifikationen sidste år, hvor Elfsborg samlet vandt med 11-1.

Det er det sidste opgør, der er under mistanke. Her gik Kevin Stuhr Ellegaard, Mikkel Beckmann og holdkammeraterne fra 1-0 til 7-1 på 31 minutter. Allerede i dagene efter opgøret var anti-matchfixing organisationen Federbet ude og advare mod, at letternes indsats tydede på, at kampen var blevet fixet - blandt andet fordi der var spillet store summer på, at svenskerne skulle vinde med netop seks mål.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal kommentere beskyldningerne. De er latterlige, sagde Daugavpils klubdirektør, Romans Lajuks, dengang. Men nu tyder noget på, at der alligevel var noget om snakken.

Efter et års undersøgelse har det lettiske politi i hvert fald fredag anholdt otte personer, der er under mistanke for matchfixing. Ifølge en talsmand fra politiet er to spillere og to klubrepræsentanter blandt de anholdte. En af de mistænkte bliver stadig tilbageholdt, mens de syv andre indtil videre er blevet løsladt.

Det lettiske politi oplyser videre, at man er i gang med yderligere at undersøge 'fem til seks' kampe i den hjemlige liga.

Elfsborgs anfører Johan Larsson er rystet over udviklingen:

- Det var ikke noget, vi tænkte på overhoved. Det føles langt ude. Selvom vi ydede, hvad vi kunne, så er der dårlige æg, der vil tjene penge på sådan noget, men det må stå for deres egen regning.