Voldsdom, ulovlig gambling og voldsomme skænderier med holdkammeraterne. Ingen af delene har afholdt Burnley fra at give Joey Barton en sidste chance.

Den 34-årige fodboldspiller fik i efteråret sin kontrakt ophævet hos Rangers efter et skænderi med holdkammeraterne og manageren, og han begyndte kort efter at træne med i Burnley, hvor han havde været en så afgørende brik i oprykningen fra Championship, at han blev valgt til årets spiller i den nordengelske klub.

Og nu har Burnley altså valgt at give Barton endnu en chance. Han har fået en kontrakt, der rækker sæsonen ud, selvom det er uvist, om Barton inden længe får en længere karantænedom. Den tidligere Manchester City-spiller er nemlig blevet anklaget af det engelske fodboldforbund FA for at have lavet 1260 ulovlige væddemål hos en bookmaker i perioden fra 2006 til 2016.

»Burnley Football Club kan bekræfte, at efter grundige diskussioner om den nylige FA-anklage mod Joey Barton er klubben nu nået frem til enighed med spilleren og hans repræsentanter om en kontrakt, der strækker sig frem til sæsonens afslutning,« meddeler Barton på sin officielle hjemmeside.

Barton kunne i øvrigt ikke være med i mandagens nederlag til Manchester City, fordi han afsonede en enkelt spilledags karantæne overført fra SFA, det skotske fodboldforbund, på grund af de 44 ulovlige væddemål, som han har indgik, mens han spillede i Rangers.

Englænderen, der er kendt for sit iltre temperament både på og uden for banen, har indtil 5. januar til at forsvare sig over for FAs anklager. Han har tidligere afsonet en fængselsdom for vold efter et overfald på en teenager centrum af i Liverpool, og siden bankede han sin Manchester City-holdkammerat Ousmane Dabo under træningen, så franskmanden måtte sys med flere sting og fik beskadiget nethinden på det venstre øje. Overfaldet kostede Barton en ny voldsdom, som dog blev gjort betinget.

Andre læser også